Инфо

9. фебруар 2012.9. феб 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

СНЕГ У ФЕБРУАРУ

Дошли дани када и пингвини жицају паре за чај. Срби то већ одавно раде.
Док једни чисте снег, други се санкају. Равномерна подела снега.
А и тај снег, шта ће у фебруару. Баш.
Ових дана неки Београђани су хтели да напусте престоницу и да се врате да живе тамо одакле су дошли. Људи побегли из свог села да не би газили блато и снегове а то чудо их дочекало у Београду. Па није лепо. Стварно.
Оно што није могло редовно, е мораће ванредно. Мисли се на уклањање снега у условима када су путарска предузећа приватизована па наплаћују и чишћење путева, стаза и богаза. А нема више ни војске која је добровољно, под командом, лопатала по градовима и селима, нема ни младих акцијаша који би сада разгртали и певали “Пршти, пршти бела стаза... Деда Мраза“ а као Деда Мразова понуда звучала је она београдска кад су позвали савесне грађане да за 1.600 динара чисте снег. И дошло је много, не због жеље да почисте већ да добију који динар.
И поред свега живот иде даље. Наш речити премијер, неки дан, приликом преузимања смедеревске железаре од Амера, рече да није неуобичајено да се за један долар, колико је он дао, плати нека компанија. Па тако је и било, долар по долар, одоше наше фабрике.
До душе ову истрошену железару Американци нам враћају за тај читав један долар али изјавише да тужна срца напуштају Србију. То су говорили и кад су нас бомбардовали.
И сад, пошто Влада тражи стратешког партнера за ту фабрику, јавио се један овдашњи предузетник који се баш бави металургијом. Каже има богато искуство у томе, од малих ногу скупља гвожђе, алуминијум, до душе и картоне, али рече да за све то има и инфраструктурну троколицу. То куме.
Челници Београда, некако пред снег, навозаше се аутобусима како би грађанима показали исправност новог система наплате карата. Добро би било да то учине и из шабачке власти, само морали би се добро обући јер аутобуси који возају по граду и селима, већином немају грејање.
И опет о снегу. Падали су и раније снегови. И жешћи. А ни ми раније нисмо били овакви.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa