Инфо

4. мај 2023.4. мај 2023.
Награде и признања на такмичењима
Успеси ученика и професора Шабачке гимназије

Награде и признања на такмичењима

Ученици Шабачке гимназије су освојили 18 награда на разним такмичењима. Највредније резултате су постигли математичари који су учествовали на Државном такмичењу у Смедереву, где су освојили чак осам награда.

Прву награду су освојили Тодор Петровић ученик првог разреда и Милош Савић ученик другог разреда, Јован Каличанин трећи разред, са освојеним максималним бројем бодова.
Другу награду су освојили Катарина Гавриловић ученица трећег разреда и Јован Живановић ученик четвртог разреда.

Трећу награду су освојили Петар Поповић ученик првог разреда, Урош Митровић ученик другог разреда, Милош Раковић ученик трећег разреда. Ментори ученика су професори Мирјана Ћорилић, Зорица Бегуш, и Горан Ђурић.

Победничку екипу на такмичење је водио професор Душан Ковачевић уз подршку Срђана Стефановића, председника Подружнице Друштва математичара Србије, бившег ученика Шабачке гимназије, асистента на Математичком факултету у Београду.

Ученици су освојили и пет награда на Регионалном такмичењу талената и пласмане на Републичко такмичење. Најбоље на такмичењу талената биле су Теодора Ђермановић, Марија Саватић, Лазарела Гарибовић, Кристина Стојић и Богдан Алексић заузели су прво место, а Јелица Косанић друго место.
Професорке ментори ученицима су: Марија Јовановић, Соња Ћалић Теодорвић, Станка ел Рабади и Мирјана Илић.

Биолози су освојили су седам награда на Окружном такмичењу и исто толико пласмана на Републичко такмичење.

Најбоље резултате имали су: Дара Мијаиловић, Теодора Јовановић, Дуња Десанчић, ученице првог разреда, које су освојиле прво место, док је Дуња Весић освојила треће место. У другом разреду најбољи су били Филип Ћирић, прво место, и Алекса Поповић, треће место , а у четвртом Богдан Алексић који је освојио друго место.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa