Инфо

9. фебруар 2012.9. феб 2012.
ДОМ ЗДРАВЉА ШАБАЦ

УНАПРЕЂЕЊЕ ПРАКСЕ

Од априла 2007. до краја прошле године у Дому здравља Шабац за набавку опреме, изградњу и реконструкцију објеката утрошено око 1,6 милиона евра
Од оснивања, тачније, од када је област примарне здравствене заштите у надлежности локалне самоуправе, сваки појединачни сегмент нашег рада у потпуности је унапређен. О стандардима које смо створили говори податак да смо прва акредитована здравствена установа у Мачванском округу и међу првима у Србији. Укупни трошкови акредитације, износили су 1.360.000 динара, од чега је Град учествовао са 385.000 динара, док је остатак обазбеђен од Министарства здравља. Сертификат смо добили на период од три године, а квалитет рада наших запослених илуструје и награда за квалитет коју смо прошле године добили од Министарства здравља, као и признање за изврсност у изради стратешког плана и менаџмент у примарној здравственој заштити 2010. године ““ истакла је директорка Дома здравља Шабац, прим. др Весна Ђурић, и подвукла да је основни циљ ове установе да уз подршку Града, свим суграђанима буде доступна што квалитетнија здравствена заштита.
Ка Дому здравља Шабац гравитира 120.000 становника. Тренутно, у надлежности ове установе се налази 32 објекта на градском и сеоском подручју. У њима, укупно и у сегменту примарне здравствене заштите и стоматологијом ради 563 лица. Од чега је 135 лекара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa