Инфо

11. мај 2023.11. мај 2023.
О. Аметовић (фото: Боксерски савез Србије)

О. Аметовић (фото: Боксерски савез Србије)

БОКС: СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

Ометовић без другог круга

Шабачки боксер Омер Аметовић није успео да се пласира у друго коло на Светском сениорском првенству у Ташкенту. Представник Србије у перо лакој категорији (до 51 кг) поражен је од члана националног тима Замбије Патрика Чинјембе прегласавањем 4:3.

Дуел је био изједначен и код свих пет судија је разлика била у једном поену. Судије из Малезије, Туниса и Узбекистана рекли су 29:28 за Омера, а минималну предност у корист Замбијца проценили су Молдавац и Казахстанац. Према пропозицијама из 2022. године, када је одлука „тесна“ позивају је посматрач и евалуатор који доносе одлуку. Они се нису сложили са мишљењем тројице арбитара и њихова једногласност је одлучила да даље иде Чинјембе.



У стручном штабу репрезентације сматрају да је Аметовић показао више и заслужио пласман у други круг, њихово мишљење дели и млади шабачки борац. Ипак, одлука неће бити промењена.

Аметовићу је ово био други наступ на Светском сениорском првенству у каријери, а након Узбекистана наставља припреме за Европске игре младих, где има прилику да избори пласман и на Олимлијске игре у Паризу, јер његова категорија ће бити олимпијска у граду светлости. На Играма младих крајем јула у Марибору наступиће и други шабачки боксерски бисер Семиз Аличић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa