Инфо

11. мај 2023.11. мај 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ШАБАЦ ОБЕЛЕЖИО ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Град-страдалник не заборавља

Важно је да се сваке године сећамо овог датума, јер је то велика победа савезника над нацистичком Немачком и фашизмом. Град Шабац је био град – страдалник који је дао велике жртве за слободу коју данас уживају наше генерације. Зато нам је мир и стабилност приоритет у Републици Србији, а ми у граду Шапцу се трудимо да жртве никада не заборавимо и да преносимо са колена на колено какве смо претке имали и какву су нам државу стварали
У уторак, 9. маја, Шабац је обележио Дан победе над фашизмом у Другом светском рату.
Након минута ћутања палим жртвама за слободу отаџбине, химну Боже правде отпевала је чланица КУД Абрашевић Анастасија Богдановић.

На Спомен-комлекс на Доњошорско гробље венце су положили: градоначелник Шапца др Александар Пајић и представници Градске управе, Војске Србије, начелник Мачванског округа Жељко Марјановић, представници СУБНОРА-а и Градског одбора СПС.

- Јако је важно да се сваке године сећамо овог датума, јер је то велика победа савезника над нацистичком Немачком и фашизмом. Град Шабац је био град – страдалник који је дао велике жртве за слободу коју данас уживају наше генерације. Зато нам је мир и стабилност приоритет у Републици Србији, а ми у граду Шапцу се трудимо да жртве никада не заборавимо и да преносимо са колена на колено какве смо претке имали и какву су нам државу стварали. На нама је да ту државу унапређујемо у сваком смислу, пре свега економском, али да се боримо и за мир и стабилност у наредном периоду, нагласио је градоначелник Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Владимир Нинковић, председник СУБНОР-а истако је да ово удружење представља баштеник и стуб антифашизма.

- Зато нам је дужност да гајимо сећања на жртве које су положиле животе за нашу слободу. Ми сваке године одајемо пошту жртвама у духу наших јунака са Цера, Колубаре, Сремског фронта... да бисмо били путоказ младима како треба поштовати људске животе и хероје који су бранили нашу отаџбину. Нека им је вечна слава и хвала, истакао је Нинковић.

Градски одбор СПС Шабац деценијама негују културу сећања и одавања почасти жртвама фашизма.
- На данашњи дан изашли смо да положимо венце са жељом да се више никад слична пошаст не понови у нашој историји. Сведочећи изазове са којима се сусрећемо у последе време, СПС упире своје снаге да наши грађани живе у миру и слободи, истакао је др Никола Милутиновић, председник Градског обора СПС.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa