Инфо

11. мај 2023.11. мај 2023.
Вицешампиони региона познатог по ватерполу (фото: ВК шабац фб)

Вицешампиони региона познатог по ватерполу (фото: ВК шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА (2007. ГОДИШТЕ)

Сребрни подвиг Шапчана

Најмлађи тим на такмичењу. Без пораза до великог финала. Савладани регионални великани: Будва, Приморац, Приморје. Генерација већ размишља о Првенству Србије и борби за висок пласман
Шабачки ватерполо учинио је још једна подвиг, а школа овдашњег ватерпола још једну потврду квалитета у изузетној конкуренцији. Овај пут Шапчани су се истакли у конкуренцији најбољих клубова из региона бивше Југославије, на првом издању Регионалне лиге за узраст до 16 година (млађе јуниорски). Шабачка Сава, генерација 2007. била је један од три представника Србије и остварила убедљиво најбољи пласман. Друго место подвигом чини то што су момци у црно-жутим капицама најмлађи учесник. Иако говоримо о генерацији рођеној 2007. године у глобалу, екипу чине великом већином играчи рођени 2008. године и касније, уз тек неколико ватерополиста 2007. године рођених. У односу на све ривале били су годину и више млађи, у узрасту када година прави велику разлику.

Поново „падали“ великани (фото: ВК Шабац фб)


У групној фази жреб их је сврстао са которским Приморцем, Задром, дубровачким Југом и Будвом. Актуелни вицешампиони Купа Србије надметање су почели освајањем бодова у деули против Приморца кога су надиграчи 16:11. Већ наредног дана очекивала су их два тешка меча. Незгодни Задрани су побеђени 12:8 доминантном игром у последња два периода. Пролаз у полуфинале су Шапчани обезбедили ремијем против великог Југа, 8:8, у утакмици која је могла бити решена у корист оба тима. У јутарњим часовима у суботу имали су меч за прво место у групи. Екипа коју је предводио Немања Личанин је победила Будуву и обезбедила позицију један пред завршницу.

Најбољи меч целог Турнира било је полуфинале где су играли Сава и Приморје Ријека. Почели су боље противници, али је Сава узвратила, у једном тренутку су обе екипе имале и два гола вишка. Деловало је да је Ријека у прености када је унела плус један у последњих осам минута, но онда је одбрана Саве играла перфектно, а Давидовић је две секунде пре краја погодио за 11:10 и велико финале.

Подстрек за даље: ВК Сава 2007 (фото: ВК Шабац фб)


Фаворит такмичења, херцегновски Јадран и Сава су у финалу одиграли врло ефикасан меч, где су оба тима била врло распуцана, а црногорски клуб је славио 22:15. Бронзу је освојио Југ.

-Добар турнир је иза нас, честитам Јадрану на заслуженој титули. Нама је медаља велики подстрек за даље, доза самопоуздања, а ми већ размишљамо о домаћем такмичењу где такође желимо висок пласман – истакао је Лука Предојевић.

У Регионалној лиги су играли најбољи тимови Региона за овај узраст, по три најбоља из сваке државе. Кошутњак из Београда освојио је седмо место, док је Војводина последњепласирана без освојеног бода.
Учинак играча: Лука Предојевић, Страхиња Арсеновић 5, Петар Мићановић 7, Драгољуб Михаиловић 3, Михаило Видановић, Филип Давидовић 6, Урош Јездимировић 8, Лука Урошевић 1, Страхиња Лукић 7, Андреј Мићић 14, Новак Лазић 15, Михаило Исаиловић, Виктор Васић 8, Михаило Гошић, Лука Вујиновић 1.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa