Инфо

18. мај 2023.18. мај 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Њ.Е. ЛУКА ГОРИ АМБАСАДОР ИТАЛИЈЕ ПОСЕТИО ШАБАЦ

Ширење пословне сарадње између две земље

У Шапцу има их десет италијанских компанија, а три су последње две године у Индустријској зони купиле више од 13 хектара и очекује се да ће у најкраћем року започну градњу својих произвоидних погона
Њ.Е. Лука Гори, амбасадор Италије у Републици Србији у уторак је посетио Шабац. У Градској кући разговарао је са градоначелником Шапца др Александром Пајићем о италијанским компанијама које послују на територији града Шапца.

- У Шапцу има десет италијанских компанија, а три су последње две године у Индустријској зони купиле више од 13 хектара и очекује се да ће у најкраћем року започети градњу својих произвоидних погона. Са Њ.Е. Горијем разговарао сам о сферама у које италијанска влада и њени привредници желе да улажу у Републици Србији и граду Шапцу. Као локална самоуправа трудимо се да имамо директан контакт са привредницима и да њихове изазове решимо у најкраћем року, истакао је градоначелник Пајић и додао да је интерес града Шапца да имамо што мање незапослених, да радимо на повећању животног стандарда наших суграђана и да побољшавамо услове живота у нашем граду - Сигуран сам да ће у наредном периоду што више привреднка из Италије започети, или проширити своју производњу на територији града Шапца.

Фото: "Глас Подриња"


Њ.Е. Лука Гори истакао је да је веома задовољан што је у Шапцу, граду који је значајан за пословну сарадњу са Италијом.

- У разговору са градоначелником Пајићем разматрали смо како да потпомогнемо још боље пословање италијанских компанија у Шапцу. Веома сам задовољан што су српске власти омогућиле повољно пословно окружење у Шапцу где би посао могао и даље да се развија. Италија жели да оснажи сарадњу и помогне развој пословања на Балкану и у Србији.

Фото: "Глас Подриња"


Након разговора, градоначелник Пајић и амбасадор Гори обишли су две највеће италијанске компаније у Шапцу – Пасубио и СБЕ Србија.
М.Ф.

Најновији број

7. децембар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa