Инфо

18. мај 2023.18. мај 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОШ „Лаза К. Лазаревић“ обележила 63. рођендан

Ученици понос и будућност школе

Следећи кораке великог Лазе Лазаревића по којем наша школа са поносом носи име, настојимо да развијемо емпатију међу ученицима, запосленима. То нам даје снагу за многа постигнућа у области образовања, о чему сведоче бројне награде ученика на свим нивоима такмичења, поручили су водитељи програма Дуња Степановић и Андрија Симеуновић
Програм у сали Соколског дома обојен традицијом, испуњен музиком и проткан талентима ученика, уприличен је у петак поводом 63. рођендана Основне школе „Лаза К. Лазаревић“. У публици су били представници Епархије шабачке, Града, Школске управе, родитеља, запослених, ђаци и пријатељи.

Спој традиције и будућности
Претходних шест деценија били смо сведоци различитих промена у образовању које смо прихватили као велики изазов у намери да још снажније ширимо своја крила испод којих смо изнедрили много образованих појединаца који су данас успешни, како у Србији, тако и у читавом свету. Следећи кораке великог Лазе Лазаревића по којем наша школа са поносом носи име, настојимо да развијемо емпатију међу ученицима, запосленима. То нам даје снагу за многа постигнућа у области образовања, о чему сведоче бројне награде ученика на свим нивоима такмичења, поручили су водитељи програма Дуња Степановић и Андрија Симеуновић.

-Могу да кажем да су највећи понос Лазине школе сами ученици који су сада успешни широм наше земље и света и заиста смо поносни на њих. Мислим да је највећи процват Лазина школа доживела последњих неколико година улагањем у будућност, уз несебично залагање наших учитеља, наставника, помоћног особља и свих запослених. Тај спој народне традиције и будућности је нешто по чему смо препознатљиви, што негујемо и желимо да истрајемо у томе. Вредне награде које наши ученици освајају на многобројним такмичењима су показатељи да смо на добром путу- рекао је директор школе Милан Благојевић.

Фото: "Глас Подриња"


Премијера представе, фолклорна секција и школски хор
Ученици су били симбол и украс свечаности коју су вредно спремали са својим наставницима, а отворио је школски хор под руководством професора музичке културе Дејана Јосиповића. Учитељица Ана Пузић са својим одељењем 4/2 припремила је представу „Сиромашни Ромео“ која је премијерно изведена.

-Изворну верзију је писао је Тоде Николетић, али пошто ми имамо 30 ученика, 30 глумаца у одељењу, прерадили смо текст тако да сви учествују. То је пародија на тему Ромеа и Јулије коју су сви ђаци марљиво припремали, радујући се прилици да покажу свој таленат- објаснила је Пузићева.

У оквиру свечаности наступила је и фолклорна секција са сплетом игара из Србије, под руководством професорке српског језика Милице Предић.

Праве традиционалне вредности, међусобно поштовање, толеранција, значај породице као темеља друштва на који се надограђују све друге врлине, целокупан систем треба да чине лепшим и безбеднијим. Све наше снаге биле су усмерене само ка једном циљу, а наш циљ, полетност и ентузијазам су сви наши ученици, који су под кровом наше школе наша деца. Испред нас је мотив да будемо још успешнији и да заједничким снагама постигнемо још запаженије резултате, истакао је директор Лазине школе.
Д.Д.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa