Инфо

18. мај 2023.18. мај 2023.

Позив мештанима, викендашима, пријатељима села Десић и Милошевац и чисте природе

Поштовани,

Друштно викендаша из викенд насеља у Десићу покренуло је иницијативу чишћења обале и речног корита реке Думаче на делу реке у локалитету “Рупље”, пут за викенд насеље на граници Десића и Милошевца.
У истој иницијативи је изнет и предлог адаптације корита, односно, изградње природног резервоара – мале акумулације воде за потребе водоснабдевања домаћинстава – мештана села (низводно од прелаза) и уједно, ревитализације – обнављања некадашњег малог, чистог и здравог “језерцета Рупље” на истом потесу реке Думача, узводно од бетонског прелаза – ћуприје.

Почетак радова (Еколошка радна акција) чишћење терена и уклањање смећа и отпада је заказан за суботу, 20.05.2023. године у 8,30 часова, место – бетонски прелаз, викенд насеље (пут Десић – Милошевац).

Уважени пријатељи и комшије, ако подржавате иницијативу и ако сте заинтересовани да се укључите и допринесете реализацији пројекта чишћења обале и реке Думача, градњи водене акумулације – “Језерце Рупље” и заједничкој добробити, лепшој околини, позивамо вас да нам се прикључите у суботу 20. маја 2023. године на наведеној локацији.

Уз добру вољу, адекватну одећу и обућу за рад потребно је понети и нешто од алата којим располажете.
За детаљније информације можете се јавити или послати поруку на број телефона 063/256-235 или 064/85-22-084.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa