Инфо

18. мај 2023.18. мај 2023.
Шампионско славље Мачве (фото: Мачва прес фб)

Шампионско славље Мачве (фото: Мачва прес фб)

РУКОМЕТ: ПРВА ЛИГА ЗАПАД

Мачва суперлигаш!

Победом против Ваљеваца „лисице“ избориле промоцију. Повратак после две сезоне. Највећи део сезоне на врху табеле
После две године паузе у Богатићу ће од јесени поново бити игран суперлигашки рукомет. Мачва је и математички осигурала прво место у Првој лиги „Запад“ у претпсоледњем колу и враћа се у ранг где је наступала од 2018 до 2021. године, у Супер Б лигу. Тријумф против Металца из Ваљева донео је два кључна бода која су Богатинце одвојиле на недостижну разлику у односу на Параћин.

А. Пановић (фото: А. П. приватна архива)


Мачва је заслужено у вишем рангу. Готово читав шампионат налазила се на врху табеле. Конкурисали су јој различити ривали, но она је константно била корак или два испред, напре Шамота, потом Параћина. Богатић је имао екипу на врху на крају јесени а потом на крају пролећа. До краја је остао још један меч, у Краљеву, али нема резултатски значај. Бројни познати ривали Мачву чекају у наредној сезони, групи исток-запад: Рудар, Шамот, Топличанин, Врање, Лозница, Куршумлија, Хајдук Вељко...

Мачва (Б) – Металац 29:23 (14:10)
Хала Богатић. Гледалаца: 150. Судије: Барјактаревић и Миленковић (оба КГ). Седмерци: Мачва 2(1); Металац 4(3). Искључења: Мачва 4 минута.
МАЧВА (Б): Ненадовић 6, Павловић, Глигорић 2, Пуретић 2, Милутиновић 3, Жакић, Марјановић, Жунић 1, Кнежевић 4, Ма. Лакић 3, Мартиновић, Јовановић 3 (1), Пановић 2, Лазић, Гачевић 2, Ми. Лакић 1.


-Прво место није било императив, већ смели сан који смо остварили. Како је сезона одмиоцала расло је самопоуздање, тим је одлично функционисао, млади са искусним су се изванредно слагали и већ на полусезони смо схватили да нема разлога не циљати титулу. Наредни циљ је стварање стандардног суперлигаша од Мачве. Хвала играчима, руководству клуба и руководству Општине на помоћи – истакао је тренер Владимир Стевановић – истакао је требер Владимир Стевановић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa