Инфо

23. фебруар 2012.23. феб 2012.
ГАЛЕРИЈА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ШАБАЦ

ЗЕМЉА БОГАТЕ ТРАДИЦИЈЕ

Заједничка изложба три мексичке уметнице под називом „Графичке визије“ отворена у понедељак, 20. фебруара. Ауторски пројекат међународне културне сарадње мр Лепосаве Милошевић Сибиновић подржала амбасада Мексика у Београду и Министарство спољних послова Мексика
После изложби мексичког акварела 2008. и икона 2009. године шабачки љубитељи графике могли су погледати у понедељак радове Пилар Бордес, Нуник Саурет и Ирери Топете. Све три завршиле су студије графике у Мексику, а излагале су широм света. Заједничка им је животна опредељеност за рад на овом пољу уметности са високим степеном професионалности који је донео бројне међународне награде, али и употреба бројних мексичких мотива којима одишу њихова дела.
-То су уметнице средње генерације. Пилар Бордес и Нуник Саурет класичне су графичарке док се Ирери Тапете бави концептуалном уметношћу. Изложба је једна компилација три различите ауторке и три различита приступа графици. Уједно то је јадан потпуно професионални приказ како се може савремено владати разним графичким техникама ““ рекла је Соња Петровић, историчар уметности и кустос галерије, отварајући изложбу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa