Инфо

25. мај 2023.25. мај 2023.
Свечано отворен Фестивал науке „Никола Тесла“
У Центру за стручно усавршавање Шабац

Свечано отворен Фестивал науке „Никола Тесла“

Музичко- сценским програмом који су припремили ученици и професори Основне школе „Вук Караџић“ у Центру за стручно усавршавање Шабац (ЦСУ) у понедељак је отворен први Фестивал науке „Никола Тесла“. У оквиру манифестације која ће трајати до петка, 26. маја, биће организовано више од 20 радионица у којима ће учествовати ђаци шабачких школа.

-Отварањем Теслиног клуба у ЦСУ крећемо и са првим фестивалом науке који је посвећен Николи Тесли и његовом лику и делу. Клуб смо основали уз подршку Фондације „Никола Тесла“ из Америке. Идеја нам је да у што више градова, држава и континената отворимо Теслине клубове и да можемо да промовишемо његов лик и дело. Након отварања, почињемо са радионицама које наредних пет дана држе професори из основних и средњих школа, а у петак нас очекује Сајам науке где ће осам школа, основне, средње и Академија, приказати оно што раде са својим ђацима - истакао је директор Центра за стручно усавршавање Бранко Филиповић.

Професорка музичке културе Снежана Шалаи Тибор, која је са колегиницама припремала децу за наступ, навела је да деца већ много тога знају о Теслиним импонзантим постигнућима, али да су имали прилику да покажу и своје таленте.

-Са ученицима млађих разреда из Шапца и издвојеног одељења у Мачванском Причиновићу, њих око 50, спремили смо представу која се састоји из сцена из Теслиног живота. У сарадњи са Фондацијом чија је потпредседница наша Шапчанка Нада Мартиновић снимили смо њену песму „Мама“ са дечијим хором из Кливленда и она је такође изведена. Поред мене, ђаке су припремале и учитељице Снежана Поповић и Данијела Станојловић, а техничка подршка је колегиница библиотекарка Душица Шобић- рекла је Шалаи Тибор.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa