Инфо

25. мај 2023.25. мај 2023.
Бујичне поплаве направиле велике штете
ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ ПРОУЗРОКОВАЛЕ ИЗЛИВАЊЕ ВОДОТОКОВА

Бујичне поплаве направиле велике штете

Бујичне поплаве начиниле су огромне штете на путној инфраструктури и речним коритима. Расница, Лукинац и Сумијевица су се излиле и направиле озбиљне проблеме. У појединим деловима овог насеља сцене су биле апокалиптичне
Прошле среде је коцељевачку општину погодило невреме праћено обилним падавинама и грмљавином. За само 40 минута на Коцељеву се сручило 54 литара кише по метру квадратном.

Бујичне поплаве начиниле су огромне штете на путној инфраструктури и речним коритима. Расница, Лукинац и Сумијевица су се излиле и направиле озбиљне проблеме. У појединим деловима овог насеља сцене су биле апокалиптичне.

Вода је најпре поплавила улице и дворишта, а затим је продрла у стамбене и помоћне објекте. Дуж магистралног пута Шабац-Ваљево, у индустријској зони поплављене су пословне зграде и производни погони.



Пешачки мост на Расници, код терена ФК “Раднички”, однела је набујала Расница која је претила да поплави школу и вртић.

Пут према Убу био је у прекиду јер је вода однела коловозну траку, али је захваљујући ангажовању надлежних служби, ова саобраћајница сада проходна.

До прекида у саобраћају дошло је и на путу од Коцељеве према Баталагама, у делу Буљубашића.



Додатна оштећења претрпела је већ оштећена улица Жиће Димитријевића у Коцељеви у насељу Река. У овом делу Коцељеве једна породица је исељена из свог домаћинства.

Због елементарне непогоде и последица изазваних бујичним поплавама ова локална самоуправа прогласила је ванредну ситуацију на делу своје територије, у насељеним местима Коцељева, Свилеува, Баталаге, Дружетић, Суботица и Љутице.

– Штета се процењује али можемо са сигурношћу да кажемо да је велика. Највећа је на путној и водној инфраструктури, али и на приватним и пословним објектима. Огромна количина падавина нас је задесила за кратко време. Бујичне воде нам стварају велике проблеме. Имали смо поплаве овог типа 2019. и од тада смо доста урадили на уређењу водо токова. Међутим, количина падавина за кратко време заиста је била велика. Да су нам корита била неуређена сигурно бисмо имали још веће штете- рекао је Илинчић.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa