Инфо

25. мај 2023.25. мај 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

У организацији Мачванске средње школе

Предавање и показна вежба- за одговорно понашање у саобраћају

Едукација младих у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја РС и Удружењем параплегичара Мачванског округа
У циљу подизања свести о одговорном понашању у саобраћају, Мачванска средња школа организовала је прошлог четвртка два скупа.

Едукација (будућих) возача
Представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и секретар Удружења параплегичара Мачванског округа Славиша Савић одржали су ђацима предавање у просторијама Културно- образовног центра, а затим су припадници МУП-а Србије и Дома здравља Богатић извели показну вежбу „Спашавање повређених у саобраћајној незгоди, њихово збрињавање и вршење увиђаја саобраћајне незгоде“.

-Кроз програм „Још увек возим, али не ходам“ на оваквим предавањима едукујемо младе, првенствено ученике трећег и четвртог разреда средњих школа, возаче или потенцијалне возаче, кроз облик искуственог учења, на бази искрених исповести жртава саобраћајних незгода- објаснио је Савић.

Како је истакла директорка Мачванске средње школе Нада Јелесић, иницијатива је потекла од колега из саобраћајне струке, имајући у виду да предстоји период матурских вечери и прослава.

Фото: "Глас Подриња"


Одговорност свих учесника у саобраћају
-Циљ скупа је да се укаже на штетне последице ризичног понашања у саобраћају и захвалила бих се професорима саобраћајне групе предмета и ученицима који су учествовали у томе. На предавању смо посебно скренули пажњу на младе као једну од најризичнијих група. Показном вежбом коју су извели припадници МУП-а Србије и Дома здравља хтели смо да скренемо пажњу нашим суграђанима да саобраћајне незгоде могу да снађу сваког без обзира на узраст, искуство, образовање и слично и да прикажемо вештине полиције, ватрогасаца и медицинског особља и изазове са којима се сусрећу у обављању свог посла. Трудимо се да својим ђацима пружимо адекватно образовање, а да смо у томе успели сведочи чињеница да су многи од њих постали успешни привредници или наставили школовање на неким од факултета, вратили се у Мачву и сад раде на захтевним и одговорним позицијама- подвукла је директорка Јелесић.

Фото: "Глас Подриња"


Паралелно са показном вежбом, ученици школе и представници Црвеног крста Богатић промовисали су своје активности.

-Организација Црвеног крста Богатић, запослени и волонтери, присутни су на овој симулацији, која се организује у сарадњи са средњом школом. Имајући у виду да следи период прослава, поделили смо деци флајере у којима им скрећемо пажњу да не возе под дејством алкохола и опојних средстава. Промовишемо вредности Црвеног крста и трудимо се да на те праве вредности деци указујемо колико год је то могуће- навела је Јелена Николић из Црвеног крста Богатић.

Средња мачванска школа уписује два смера на подручју саобраћаја: техничар друмског саобраћаја и возач моторних возила, који пружају подршку у стварању безбедног окружења за све чланове заједнице.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa