Инфо

25. мај 2023.25. мај 2023.
Металопластика најбоља у Србији (З.Ж.)

Металопластика најбоља у Србији (З.Ж.)

РУКОМЕТ: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ 2008/09. ГОДИШТЕ

Доминација овенчана титулом

Нова титула за генерацију 2008/09, две године након претходне. У 22 меча, 21 победа и један реми, рачунајући и Супер лигу Војводине. Четири сигурна тријумфа у Инђији. Три појединачна признања
Апсолутна доминација српским рукометом за њихов узраст само је потврђена на завршном турниру Првенства Србије (до 14 година), а заправо је почела још у Супер лиги Војводине где је Металопластика у 18 кола остварила 17 победа уз само један реми и као прва стигла у Инђију, на завршни турнир, носећи, услед претходних резултат улогу једног од фаворита.

Жреб их је сврстао у групу са београдским Синђелићем и Дубочицом из Лесковца. Места у полуфиналу било је за само првопласиране. У првом колу играли су плави против Синђелића победивши 23:19. Чекали су наредно јутро да победом обезбеде полуфинале. Дубочица није представљала проблем, о чему сведочи резултат 29:11. Место међу четири најбоља тима је осигурано.

Сезона без пораза плавих (Фото: З.Ж.)


Дерби полуфинала је био меч најбољих екипа РС Војводина и РС Београд, Металопластика и Вождовац. Снажно и квалитетно полуфинале Шапчани су решили у своју корист 15:13, обезбедили меч одлуке и свакако медаљу. У другом полуфиналу Хајдук Бешка је имала много лакши задатак против Шамота. Меч за злато је био окршај екипа из РС Војводина, знанаца из Супер лиге. Два пута је Металопластика ове сезоне већ победила Хајдук, а упркос закону великих бројева, учинила је то и трећи пут, сада 20:15 за нову титулу генерације. Осим шампионског пехара, три играча Металоластике су уврштена у идеалну поставу: Станојловић, Стојиновић и Миловановић.

Нова шампионска титула
Генерација која је освојила титулу у Инђији донела је другу титулу за клуб на националном нивоу у овом веку. Прву је такође остварила она, пре две године, онда у лиги до 12 година. Млађи део шампионске екипе претходне сезоне је у лиги до 12 година поражен у финалу што је у 2021/22. била једина медаља за шабачки рукомет у млађим категоријама.


Екипу су ове сезоне предводили Миодраг Кажић и Немања Алексић, а на финалном турниру су наступили: Станојловић, Павловић, Стојиновић, Миловановић, Глигорић, Лукач, Бајић, Трифуновић, Бељић, Вујановић, Грујовић, Томић, Андрић, Јекић, Ристивојевић, Квачановић и Јеротић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa