Инфо

25. мај 2023.25. мај 2023.
Јовановић на мети грубе игре

Јовановић на мети грубе игре

РУКОМЕТ: ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ

Партизану срећна шабачка хала

Београђани кобни за Металопластику у овој сезони. Нијансе пресудиле у корист Партизана. Борба за треће место посебан психички изазов
Партизан је остао болна тачка Металопластике Еликсир у овој сезони и коначни џелат снова о великом финалу. Четврти пут у пет мечева, четврти пут узастопно и трећи пут у низу у Шапцу ове сезоне радовао се Партизан и изборио дуеле против Војводине за титулу. Као и у већини пораза Шапчана остаје утисак да је плави тим имао своје прилике да утакмицу одведе у другом смеру и обезбеди мајсторицу, али то се није догодило.

М. Додић и К. Петровић


Успевала је у другом мечу шабачка екипа да се врати из минуса од три гола у неколико наврата, створи предност, међутим није успевала да преломи меч. У последњем минуту виђена су два напада. Партизан је свој искористио, Металопластика није, голман је зауставио шут Јовановића. Оно што „горачи“ је старт над Јовановићем том приликом и одгуривање играча у скоку. Према правилима, за прекршај где играч може бити повређен, могао би бити додељен плави картон, још важније, у питању су последње секунде, а уз поменути картон, следи и седмерац, што би била прилика да меч оде у продужетке, но свакако прекршај није досуђен и Партизан је финалиста.

МП Еликсир – Партизан 26:27 (12:13)
Хала Зорка. Гледалаца: 1.400. Судије: Секулић и Јовандић (оба Панчево). Седмерци: МП Еликсир 3(2); Партизан 6(5). Искључења: МП 6; Партизан 4 минута.
МП: Павковић, Додић 4, Јевтић 1(1), Канкараш 3, Срдановић 5 (1), Мирковић 1, Миловановић, Иванић, Арсић (11 одбрана), Дамњановић, Симић, Брајовић 8, Јовановић 3, Паповић, Петровић, Дакић 1.
ПАРТИЗАН: Михаилов (3 одбране), Јовић 6, Шотић, Лазовић, Весковић, Радивојевић, Варга, Варга, Миловановић, Чекић, Трнавац (6 одбрана), Којадиновић 8 (3), Зечевић 2, Мићић 4 (2), Поповић, Лазић, Петрић 7.

-Не могу да се отмем утиску да смо играли више срцем него главом и то је имало своју цену. Детаљи одлучују у изједначеним утакмицама, а ми смо допустили да се у четири случаја одбранимо, а до одбијених лопти долазе играчи Партизана и постижу гол, то је решило други меч и одвело их у финале – истакао је тренер Владан Матић.
Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa