Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Стручна посета Заводу за јавно здравље Шабац

Стручна посета Заводу за јавно здравље Шабац

Студенти друге и треће године студијског програма Фармација, Одсека за медицинске и пословно-технолошке студије, Академије струковних студија Шабац, заједно са руководиоцем студијског програма, Роландом Антонићем, били су у стручној посети Заводу за јавно здравље Шабац. Посета је реализована у оквиру Стручне праксе, где се студенти упознају са институцијама од значаја за здравствени систем и друштво у целини. Узимајући у обзир значај Завода за јавно здравље, студентима је било изузетно корисно да се детаљније упознају са улогом и активностима Завода, односно његових организационих јединица, као и генерално основним постулатима јавног здравља.

Уводно предавање је одржала др мед. Ана Пајичић, специјалиста социјалне медицине, која је студенте упознала са основним принципима, дефиницијом и највећим достигнућима у области јавног здравља, промоцијом здравља и превенцијом болести и активностима Центра за промоцију здравља, анализу, планирање и организацију здравствене службе, информатику и биостатистику у здравству.

У име Завода, студенте је поздравио Иван Јевремовић, главни техничар Завода, који је студенте упознао са мисијом и визијом Завода, као и организационом структуром.

Након предавања, студенти су у пратњи главног техничара обишли организационе јединице Завода, Центар за хигијену и хуману екологију, Одељење за санитарну хемију и екотоксикологију, Одељење за санитарну микробиологију, Центар за превенцију и контролу болести и Центар за микробиологију.

Запослени у овим организационим јединицама су упознали студенте са активностима и пословима које обављају, опремом, уређајима и апаратима, као и методама које користе у свакодневном раду. На крају посете, студенти су обишли савремену и изузетно опремљену лабораторију за молекуларну дијагностику, где су се упознали са ПЦР методом детекције и генотипизације одређених узрочника инфективних болести.

Захваљујем се запосленима у Заводу за јавно здравље, на организацији и реализацији ове посете, на професионализму и колегијалности, на издвојеном времену и уложеном труду, као и значајним информацијама које су поделили са нашим студентима.
Спец. фарм. Роланд Антонић, Одсек за медицинске и пословно-технолошке студије

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa