Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
ПРОШЕТАЛИ ШАБАЧКИ ТРГОВЦИ
Традиционални годишњи концерт Фолклорног ансамбла Дома културе „Прњавор”

ПРОШЕТАЛИ ШАБАЧКИ ТРГОВЦИ

Традиционални годишњи концерт Фолклорног ансамбла Дома културе „Прњавор” под слоганом „ПРОШЕТАЛИ ШАБАЧКИ ТРГОВЦИ”, одржан је пред препуном салом Дома културе „Прњавор” у петак 19. маја.

У току двочасовног програма одличном игром и кореографијама публици су се представиле, од предшколске групе, којима је био први наступ, преко дечијег извођачког и припремног па све до првог фолклорног ансамбла, уз музичку пратњу народног оркестра. Извођачи су присутнима представили део наше богате фолклорне традиције, играма и песама из различитих делова наше земље. Почасни гост овогодишњег концерта било је Прво певачко друштво КУД „Абрашевић“ из Шапца.

Фолклорни ансамбл Дома културе „Прњавор“ сваке године настоји да проширује свој репертоар кореографија, који до сада броји преко 20 различитих кореографија, еминентних кореографа и уметника, из целе Србије.



Премијерно је изведена кореографија ИГРЕ ШАБАЧКЕ ПОСАВИНЕ кореографа: Милоша Симића, који је уједно и уметнички руководилац ансамбла, а у извођењу првог ансамбла Дома културе „Прњавор“.
Ово фолклорно дело настало је као инспирација на музику коју су неговали и изводили шабачки Цицварићи али и да се сачува успомена на све што је створила ова велика музичка породица у музичком смислу. Њихово музицирање и деловање обележило је једну врло значајну епоху у граду Шапцу и његовој околни. У овом кореографском делу сем песама и игара из времена Цицварића, приказани су и костими и начини одевања из 19. века и у време када је Шапцем управљао Јеврем Обреновић.

Директор Дома клутуре „Прњавор” Марио Максимовић захвалио се свим учесницима у програму, гостима као и уметничком руководиоцу ансамбла, који су својим трудом, радом и присуством, допринели да концерт буде успешан. По завршетку концерта додељене су дипломе и плакете за пет и десет година сталности у првом ансамблу и народном оркестру.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa