Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ЕВРОПСКИ ЦЕНТАР ЗА ЕКОЛОГИЈУ ОБЕЛЕЖАВА ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Три манифестације и награде

Поводом Светског дана заштите животне средине, Европски центар за екологију организује традицонални 3. Фестивал екологије, 1. Оријентиринг куп Шабац 2023, као и Седму зелену Бициклијаду.
Централна манифестиција, Фестивал екологије, одржаће се у понедељак, 5. јуна, на Тргу шабачких жртава, са почетком у 19 сати.

- Наступиће плесне и глумачке групе основних школа, као и наш познати Taboo bend. Такође, основци ће се такмичити за најлепши костим од рециклабилних материјала. Предвиђене су и новчане награде. Мистер и мис екологије добиће 10.000, први пратиоци 6.000, а други пратиоци 3.000 динара, каже др Дејан Павловић, председник Европског центра за екологију.

Два дана раније, Удружење екстремних спортова Спортска зона организоваће такмичење у оријентирингу за ученике основних школа.

- Имамо четири категорије. У првој су ученици трећег и четвртог разреда који наступају екипно, у другој ученици петог и шестог разреда који ће наступити појединачно, а у трећој ученици седмог и осмог разреда, који ће такође наступити појединачно. У четвртој, рекреативној категорији учествоваће учесници старији од 18 година, истиче професор физичке културе Живан Милошевић из Удружења екстремних спортова Спортска зона .

Оријентиринг куп одржаће се у суботу, 3. јуна, у 11 сати, у непосредној близини Водоторња у Шапцу. У шестој промоцији овог школског спорта у Шапцу, први пут ће бити електронско чекирање.

Као завршна манифестација обележавања Дана животне средине, 25. јуна биће организована Седма зелена Бициклијада.

- Припремили смо и награду за основну школу која буде имала највише учесника у свим поменутим манифестацијама – сет рециклажних контејнера, додаје др Павловић.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa