Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Одлични у Проторожу: ОКК Шабац (фото: ОКК Шабац ФБ))

Одлични у Проторожу: ОКК Шабац (фото: ОКК Шабац ФБ))

КОШАРКА: ОКК ШАБАЦ

Чивијаши посребрили Порторож

Млађи пионири Омладинског кошаркашког клуба “Шабац” освојили су друго место на међународном турниру у Словенији у конкуренцији осам екипа. Шапчани су били једини представници Србије, а наступала је једна екипа из Италије и по три из Хрватске и Словеније.

Позив на адресу Шапчана за Порпторож куп стигао је од председника Портороша Бранка Цветичанина. У групној фази ОКК Шабац је победио: Олив (Хрватска), Љубљану (Словенија) и Порторож (Словенија), а у полуфиналу је савладао хрватски Пазин, одличан тим у неизвесној завршници.

Финале против Сежане, свакако првог фаворита турнира решено је захваљујући већем броју играча у ротацији које су имали Словенци, те је ОКК Шабац завршио на позицији два. Осим знамења за друго место, ОКК Шабац има и најбољег играча турнира Вука Перића.

-Носимо много позитивних утисака из Словеније. Деца 2010. и 2011. годиште имала су прилику да упопзнају нове другаре, виде лепоте Пиранског залива, наступе на првом међународном турниру и одиграју пет врло јаких утакмица и остваре четири победе. Представљали су на најбољи начин свој клуб, град и државу. Велико хвала домаћину на позиву и сјајној организацији - истакао је тренер Предраг Мушицки.

За ОКК Шабац су играли: Радановић, Дрндаревић, Максимовић, Перић, Копрић, Продановић, Петровић, Кузмановић, Бранковић, Милинковић и Јовановић. Тренери: Предраг Мушицки и Душан Марковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa