Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Шампиони Србје: Металопластика  - 2010/11. годиште  (Фото: РК МП Елискир)

Шампиони Србје: Металопластика - 2010/11. годиште (Фото: РК МП Елискир)

РУКОМЕТ: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ 2010/11. ГОДИШТЕ

Нови шампионски пехар за плаве

Четири меча, четири победе. Доминација током целе сезоне. У 18 мечева забележено 16 победа. Два играча у идеалној постави. Резултат који мотивише за даља постигнућа
Други тријумфални викенд за рукометаше Металопластике остао је иза нас, а у клуб је стигла друга шампионска титуле ове сезоне. Након генерације до 14 година, шампионским знамењем окитила се и најмлађа такмичарска категорија коју чине играчи рођени 2010. и 2011. године. Пехару најбоље екипе Супер лиге РС Војводине придружили су онај најважнији, шампиона Србије освојен у Горњем Милановцу, на завршници првенства, уз максималан учинак. Укупно у 18 мечева ове сезоне 16 победа, један реми и један пораз.

-За ово смо се спремали од прошлог лета и сањали. Дечаци су били предани на тренинзима и утакмицама и перфектни ван терена, на шта сам посебно поносан. Велико хвала момцима, родитељима, али и професорима, разредним старешинама и директорима који су излазили у сусрет и били велика подршка. Настављамо даље са још више елана – истакао је тренер Милош Митровић.

Турнир је почео касним дуелом против Мокре Горе. Млади играчи из Зубиног Потока имали с снаге да меч држе у егалу само у једном делу првог полувремена, а потом је асолутну доминацију преузела Металопластика, стварајући осетну и сигурну предност до победе. Меч одлуке и испоставиће се као најтежи, био је онај против Раковице. Јесте плави тим био у предности, међутим и Београђани су били упорни да сачувају неизвесност. Имали су и напад за реми, али се Металопластика одлично одбранила и заслужено освојила прво место пласиравши се у полуфинале.

Идеална постава (фото: РК МП Елискир)


У борби за финале је чекао Нови Београд. Тим познат по раду са млађим категоријама није имао шансе против разигране шабачке екипе. Доминација је виђена од почетка до краја и победник уопште није био упитан. Врло убедљиво је стигло и Смедерево до финала, што је означило и меч за злато две свакако најбоље екипе на првенству. Иако су две најбоље, Металопластика је квалитетнија у том односу што је показало и финале. Виђен је брз, ефикасан рукомет, но на сваки изазов Смедерева у покушају да надокнади заостатак, екипа Милоша Митровића је одговарала на прави начин не дозволивши да моментум пређе на страну ривала. На концу титула је освојена.

Резултати
Металопластика – Мокра Гора 15:7, Металопластика – Раковица 13:12, Металопластика – Нови Београд 14:7, Металопластика – Смедерево 14:10.


Капитен Металопластике Павле Поповић подигао је победнички пехар, али и заслужио признање за најбољег играча Турнира и члана идеалне поставе. Осим њега, из редова шампона, ту је и Вук Стојиновић. Бронзану медаљу освојили су Новобеограђани.

Металопластику су репрезентовали: Бокнец, Поповић, Савић, Матић, Живановић, Д. Стојићевић, Стојиновић, Марковић, Гошић, Јовановић, Јевтић, М. Стојићевић, Белић, Ивановић, Обреновић, Еренчевић. Тренер екипе био је Милош Митровић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa