Инфо

23. фебруар 2012.23. феб 2012.
ШАБАЧИ ПОКРЕТ СА ПУНО ОПТИМИЗМА ДОЧЕКУЈЕ ИЗБОРЕ

ШАБАЦ ПРЕ СВЕГА

Шабац треба да се развија на основу идеја самих грађана, који знају шта су развојни приоритети нашег града. Шабачки покрет чине људи којима је Шабац на првом месту и који желе да се у њему школују, раде и дају допринос квалитетнијем животу у граду, истиче Славиша Костадиновић, председник Шабачког покрета.
Удружења грађана, попут Шабачког покрета, представљају политичке групе које најчешће делују искључиво на локалном нивоу. Да ли је предност таквог организовања то што немате партијске центре, који су, по обичају, у престоници и који често нису довољно упознати са проблемима у одређеној средини и могућностима искоришћавања најбољих решења за неку општину или град?
- Предност је огромна, нема додворавања централама, окружним одборима и појединцима од којих вам у осталим странкама зависи статус. Једини интерес нам је бољи живот у нашем граду. Сви чланови Шабачког покрета планирају да остану овде, да овде живе, школују се и раде. Знам да су то наши суграђани већ схватили и да виде колико су програми осталих странака исти, да им је мука од истог стања у држави већ 20 година и да желе да се окрену себи, својој породици и свом Шапцу. Србија није само Београд.
Локални избори ће, највероватније, бити одржани истовремено са републичким. Да ли верујете да ће гласачи успети да раздвоје локалне од националних тема, и да на локалном нивоу гласају искључиво на основу мишљења о томе шта је најбоље за Шабац?
- Сада је сасвим сигурно да ће избори бити обједињени, али сам сигуран да гласачи знају да направе разлику између две листе. Грађани знају да и поред тога што на гласачким листићима нема имена појединица већ назива листа, гласају за људе који ће их представљати у Шабачкој скупштини. Лично сам увек био за већински систем, бар на локалном нивоу. Није фер да се кандидати крију иза имена странака и коалиција. Немамо шта да кријемо, изађимо на листу именом и презименом па да видимо ко има подршку, а ко не. Тако сада имате случај да се неодговорни одборници и функционери не кажњавају на изборима већ добијау гласове на основу странке којој припадују. Сваки одборник мора да одговара пред својим бирачима својим именом. Ипак, такав је закон и људи ће гласати за листе а ми ћемо се трудити да у свакој месној заједници покажемо који су то кандидати који су испред Шабачког покрета и верујем да ћемо имати феноменалан резултат.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa