Инфо

23. фебруар 2012.23. феб 2012.
САЛКО ЛЕКИЋ

ВИРТУОЗ НА ВИОЛИНИ

Музика му је у венама још од рођења. Угледајући се на оца Ахмета, познатог шабачког виолинисту, Салко Лекић први пут са девет година узео је виолину у своје руке. Како и сам каже пре тога није покушавао да свира јер су родитељи мислили да је школа на првом месту. Шести је разред Ниже музичке школе „Михаило Вукдраговић“. Колико му је музика битна показује и чињеница да је сваки тренутак свога живота подредио вежбању. Због тога осми разред основне школе завршава ванредно како би имао више времена за оно што највише воли.
- Док сам редовно ишао у школу нисам имао довољно времена ни за вежбање као ни за учење. Тада сам у просеку вежбао по два сата, а сада то радим од четири до пет сати дневно. Наравно, то не значи да ништа друго не учим осим свирања. Поред редовних предмета из основне школе доста времена посвећујем учењу теорије музике и страним језицима ““ каже Салко.
Прва награда коју је освојио на Међународном такмичењу у Сремској Митровици 2009. године му је једна од најдражих. Следеће године на Републичком такмичењу у Београду, најјачем у Србији, освојио је прву награду. Те 2010. био је први и на 54. Фестивалу музичких школа Србије у Сенти.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa