Инфо

15. март 2012.15. мар 2012.
ОПШТИНА ЉУБОВИЈА УЛАЖЕ У СТОЧАРСТВО

СТИГЛЕ ЈУНИЦЕ

Министарство пољопривреде и општина Љубовија финансирали набавку 250 висококвалитетних јуница сименталске расе
Прошлог петка пољопривредна домаћинства у Азбуковици добила су потпуно бесплатно јунице, које су увезене из Аустрије. За ову намену Министарство пољопривреде издвојило је 45, а општина Љубовија око 16 милиона динара.
- Грла су подељена на основу конкурса који је расписао Фонд за развој пољопривреде. Том приликом пријавило се 352 заинтересована пољопривредника, што је за око 40 одсто више од планираног. Увоз високо генетских приплодних јуница допринеће развоју сточарства у Љубовији и побољшаће расни састав. Такође, циљ нам је да се повећа и производња млека како би овај крај постао млечна сировинска база, рекао је заменик председника општине Љубовија Мирослав Ненадовић.
Ова грла поред велике количине млека, дају квалитетну мушку и женску телад. Да би њихове особине дошле до изражаја треба им обезбедити одговарајућу исхрану и смештај.
- Предност на конкурсу имала су пољопривредна газдинства која имају најмање једно женско уматичено грло. Поред регистрованог газдинства, преостале јунице су додељене домаћинствима која су имала највећи број бодова утврђених на основу критеријума. Оно што је најбитније азбуковачки пољопривредници су презадовољни овим пројектом, нагласио је Ненадовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa