Инфо

15. март 2012.15. мар 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

СУЛЕЈМАН ОПЕТ У ШАПЦУ

Наши језички стручњаци могли би мало да појасне народу неке појмове. На пример, ових дана се од надлежних чуло и ово: “Србија би могла ускоро да почне преговоре за улазак у Европску унију...“ Има у тој реченици више језичких недоумица, као оно “могла би“, а посебно оно “ускоро“. Све је релативно.
И кад смо код Европе, добро је што смо ми свикли на штрајкове, уличне демонстрације, ношење транспарената и остале видове радничких и грађанских протеста. Јер то често раде и поједини народи широм Европске уније. Уклопићемо се.
Недавно двојица пљачкаша, који су из једне банке у Италији отели свега десет хиљада евра, извинили су се запосленим правдајући се кризом. “Останите мирни и извињавамо се због непријатности, али криза је“- рекли су ти фини људи. Ето шта је културан свет, и ови наши би требали да уче мало те европске префињености.
Грци ће, изгледа, своје европске дугове морати да надокнаде неким острвом. Повериоци меркају Крф. У том случају гробови наших славних предака Солунаца, биће у Немачкој. Па против њих су се и борили.
Зашто ли се они преговори са Шиптарима зову “Дијалог“. То све више личи на монолог.
А ко о чему, наши политичари о поштењу, па убише се причајући како поштују неважећи закон о финансирању политичких активности. Е баш у том закону пише да странкама није дозвољено да примају новац од јавних предузећа. Па неће ваљда од тајних.
Они из оног савета који брину о понашању политичара у предизборној кампањи, тврде да није дозвољено омаловажавање и вређање политичких противника. Па то му дође ко да нема кампање.
Хтели ми у овој рубрици да напишемо како је Србији гориво опет поскупело. Али то би била бајата вест. Сутра ће можда опет.
Постоји предлог да у некаквим трогодишњим огледним школама ђаци страни језик имају само у првој години. Вероватно док надлежни не утврде који језик ваља учити. Раније је то био руски, па дошао енглески, сустиже га немачки и турски... и тако редом.
Најављују да ће се ускоро наплаћивати посебна комунална такса за држање опасних паса. А шта ћемо са опасним људима.
Породице које добију близанце од Владе Војводине добиће новчану помоћ од 400.000 динара, а они који добију тројке или четворке, добијаће по 600.000 динара. У средњој Србији о томе и не брину а ено “Лале“ прионуле на посао. Децо, рађајте се у Војводини.
Шапчани, бар они који не памте поход Сулејмана Величанственог, на наш град пре више од пет векова, могу сад да се подсете уз нови султанов поход кроз телевизијску серију. Величанствено, аферим бре.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa