Инфо

29. март 2012.29. мар 2012.
СУСРЕТИ УЧЕНИКА НА „ДОМИЈАДИ“ У ШАПЦУ

ДОБРИ ДОМАЋИНИ

У оквиру 17. традиционалне смотре Домова ученика средњих школа западне Србије, прошле суботе одржано је надметање ученика у културно уметничком стваралаштву. У четири категорије Шапчани освојили прва места
Домаћин овогодишње „Домијаде“ била је Средња пољопривредна школа са Домом ученика из Шапца. Победници ове манифестације, на којој је учествовало око три стотине учесника, из једанаест домова, пласирали су се на републичко такмичење које је планирано за април месец.
- Ученици су своје знање, умеће и таленат представили кроз ликовне и литарарне радове, сценско музички наступ, позоришне представе, народне игре у сали Шабачког позоришта, где су победницима додељене дипломе. Приређена је и изложба ученичких радова. Стручни жири имао је јако тежак задатак, јер су сви учесници били изузетни и добро припремљени, рекла је управница Дома ученика Тања Николић.
Прво место у драмском приказу припало је Јелици Поповић, а титулу за најбољу мушку улогу понео је Борислав Матовић из шабачке Средње пољопривредне школе са Домом ученика. У плесу првопласирани, такође је био Шапчанин, као и у изложби цветних радова. Прва награда за поетски приказ и модеран плес отишла је у комшилук, у Ваљево, док су другопласиране биле Шапчанке. Што се тиче популарне и класичне музике, најбољи су били учесници из Дома ученика „Пане Ђукић Лимар“ из Крушевца, а таленат за етно, народну музику и фолклор показали су ученици из Краљева. Првопласирана за најбољи ликовни рад је Тамара Марковић из Краљева, а за литерарни Душица Марковић из Ужица.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa