Инфо

29. март 2012.29. мар 2012.
ДИПЛОМИРАНИ ИНЖЕЊЕР ПОЉОПРИВРЕДЕ СЛАВИЦА МИРКОВИЋ

ДЕСНА РУКА СЕЉАКА

Да ли ће идеја о стручком ангажовању пољопривредних агронома у помоћи пољопривредницима дати укупно позитивне резултате показаће време, тек Славица Мирковић, дипломирани инжењер пољопривреде из Нове Пазове је врло брзо постала десна рука сељака у Мачванском Метковићу. Она је једна од преко хиљаду агронома, која је прошла обуку и стручни тест Министарства пољопривреде у Руми и тако стекла право да буде ангажована у помоћи селу и сељацима. Дипломирала је на Пољопривредном факултету у Земуну, на смеру ратарство у генерацији 1989.-90. године. Радила је кратко време на Пољопривредном добру “Напредак“ у Новој Пазови.
- За сада сам обишла око 80 газдинстава. Сарадња са мештанима је веома добра. То је за сада и наш основни циљ. Информишем их о новим уредбама Министарства и углавном тим административним пословима који су за њих представљали велики проблем. Нема сумње да пољопривреда и село заслужују више. То је наша шанса и будућност коју треба искористити, каже Славица.
Веома је вредна и педантна. За 150 регистрованих газдинстава у Мачванском Метковићу поделила је бонове, неопходне за јефтинију сетву и друге пољопривредне радове.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa