Инфо

29. март 2012.29. мар 2012.
ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2012. У ШАПЦУ

ПРЕДАЛИ НАЈБОЉЕ ЛИСТЕ

Прва је листу предала Демократска странка, чији је носилац градоначелник Милош Милошевић.
-Као неко ко је први предао листу очекујемо добар резултат. Надамо се да ће се грађани поново одлучити за нас јер могуда очекују нове инвестиције, радна места, бољи живот и сигурност, рекао је председник Градског одбора ДС Миодраг Филиповић.
Група грађана За наш Шабац 2. је на листи.
-Грађани желе посао, лепше путеве, ефикасно здравство и судство, могућност факултетског школовања, већу безбедност, жешћу борбу против наркоманије, јасан амбијент за приватни бизнис, гарантоване цене за откуп пољопривредних производа. То не може са истим људима. За нов начин размишљања и организацију потребна је нова енергија и нови људи, кажу у овој групи грађана.
Под редним бројем 3 наћи ће се Уједињени региони Србије Шабац. Они су у четвртак, 22. марта, предали су листу кандидата за локалне изборе, коју је потписима подржало 2.400 грађана. Градска изборна комисија верификовала је ову листу под називом „Уједињени региони Србије ““ Немања Пајић“. Председник Градског одбора Уједињених региона Србије Шабац Немања Пајић је носилац листе, на којој се налази 25 жена.
- Сматрам да је подршка коју су нам својим потписима дали грађани изузетно важна и свима захваљујем. Сматрам важном и чињеницу да је наш Градски одбор у врло кратком року сакупио потребан број потписа, што је још један доказ поверења које грађани имају у наш рад. Програм Уједињених региона Србије познат је нашим суграђанима, јер је настао управо на сазнањима која смо добили у непосредном контакту са грађанима. Најважнији део нашег програма су мере које треба да допринесу квалитетнијем животу грађана, јер је управо грађанин у центру наше пажње и интересовања - рекао је Немања Пајић, председник Градског одбора Уједињених региона Шабац.
У уторак 27. марта одржана је конференција за медије покрета Преокрет поводом проглашења изборне листе те коалиције за локалне изборе за Скупштину града Шапца која се налази под бројем 4.
На конференцији за медије учествовали су Милан Чичулић први на изборној листи Преокрет, Гордана Марковић менаџерка градског одбора Либерално демократске партије Шабац, Петар Лончар члан градског већа града Шапца и члан председништва градског одбора Српског покрета обнове у Шапцу и Драгољуб Милутиновић председник градског одбора Богате Србије у Шапцу.
Изборна листа Преокрет у Шапцу коју су својим потписима подржало 2.280 грађана предата је изборној комисији и проглашена у петак 23. априла под редним бројем 4, рекао је Милан Чичулић.
Петар Лончар члан председништва градског одбора Српског покрета обове у Шапцу рекао је да изборну листу Преокрет у Шапцу чине најугледнији људи у својим срединама а да иза листе стоје масовна подршка грађана Шапца који једино у тој изборној листи виде политичку опцију која може да донесе бољу будућност за све грађане.
Српска радикална странка на изборе ће изаћи под редним бројем 5. Председник Окружног одбора СРС мр Србољуб Живановић рекао је да очекују завидне резултате.
-Предали смо квалитетну листу, састављену из народа, а не по критеријумима стручности. Народ ће знати да цени шта је вера а шта невера, истакао је Живановић.
Српска напредна странка која ће у Шапцу на локалне изборе изаћи у коалицији са Новом Србијом, Покретом снага Србије и Ромском партијом. У понедељак су Градској изборној комисији предала листу за одборнике градског парламента. Ова коалиција наћи ће се под бројем 6.
Др Александар Перановић, председник ГО СНС Шабац, истакао је да је листа коју су предали листа победника направљена од најбољих, најквалитетнијих и најстручнијих људи из свих области.
- Ствари у граду ће се променити. Кренуће на боље. Покренућемо привреду, пољопривреду, здравство. Желимо да покренемо породицу и институцију мајке. Хоћемо да наше труднице имају стопостотно боловање, а не да се укида на томе. Желимо да направимо овде прехрамбену индустрију. Не требају нам челичане ни прљави отпад. Сви ми заједно покренућемо Шабац, покренућемо Србију и направићемо ствари да дођу на своје. Шабац ћемо водити исправно и у интересу народа јер народ је једини владар и једини вођа.
Представници ове коалиције уверени су у победу на предстојећим изборима.
- Ми смо дошли данас по овом лепом дану да покажемо лепа и угледна лица наших кандидата. Нисмо се крили иза ноћи. Не кријемо се иза лажних шифрованих назива. То смо ко смо. Ми смо они који ће од 7. маја водити овај град и то је сасвим јасно. Покушали су на све могуће начине да преварама, обманама, некако дођу до тога да задрже власт. Оно што ја данас желим да им кажем јесте да можете да радите шта хоћете, господо. Народ је изабрао. Дођите, погледајте нас. Видите будућност овог града ““ рекао је Божидар Катић, председник ГО Нове Србије.
Градски одбори Демократске странке Србије и Уједињене сељачке странке предали су у понедељак, 26. марта, заједничку изборну листу за предстојеће локалне изборе Градској изборној комисији. Носилац листе ДСС Коштуница ““ УСС, др Александар Павловић, рекао је да је предата целокупна листа за свих шездесет девет одборника.
- Прикупили смо преко 2.300 потписа. На локалним изборима наступамо у коалицији са Уједињеном сељачком странком. Очекујемо одличан резултат. Много бољи него пре четири године.
Драган Станковић, заменик председника Уједињене сељачке странке том приликом истакао је да њихова странка има једанаест одборничких кандидата.
- Очекујемо да ће коначно у град Шабац доћи и пољопривредни произвођачи како би утицали на своју судбину. И то је сада шанса. Мислим да ћемо ми ту шансу и искористити.
Листа ДСС-УСС није верификована до закључења овог броја због тога што нису имали оверен коалициони споразум, потврдила је председница Градске изборне комисије Валентина Ловрин Јевтић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa