Инфо

29. март 2012.29. мар 2012.
ОШ „ЈЕВРЕМ ОБРЕНОВИЋ“

СВЕТЛОСТИ НАМ ДУША ИШТЕ

На Великој сцени Шабачког позоришта у понедељак обележен Дан школе свечаном приредбом коју су припремили ученици са наставницом веронауке Милицом Симић. Прослави присуствовало и свештенство Шабачке епархије
Звонима и речима онога који је у аманет оставио задужбине од Студенице до Милешеве почела је добро позната прича о Стефану Немањи и неговој светитељској лози која нам је дала Светога Саву. Душу свих присутних озарили су духовном светлошћу, речју и глумом, ученици ОШ „Јеврем Обреновић“ на прослави свога Дана школе. На изузетно дирљив начин приказан је растанак Ане и Стефана Немање након његове одлуке да се замонаши и остатак живота проведе у манастиру, као и опроштај Светог Саве од Стефана Немање. На симболичан и драматичан начин ученици су представили и сукоб браће Стефана и Вукана око престола. Истакнута је љубав, искреност, доброта, пожртвованост и поштење, особине које су се највише цениле на двору Немањића. Дивна прича о основним духовним и моралним вредностима завршава се речима нашег светитеља Светог Саве: „Ја сам и данас са вама и бићу у све дане живота. Амин!“. Наставница веронауке Милица Симић, сценариста и режисер представе, рекла је:
„У сваком човеку влада добро и зло и танка је нит која их раздваја . Кога ћемо послушати и коме се приклонити, анђелу или демону, ми одлучујемо. Само је један пут прави. Наши преци су нам показали тај пут, а на нама је остало. Светлана Смиљанић, директор ОШ „Јеврем Обреновић“, као и сви присутни, била је под утиском представе својих ученика“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa