Инфо

29. март 2012.29. мар 2012.
ДИРЕКЦИЈА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ ГРАДА ШАПЦА

СЕРВИС ГРАЂАНА

Око 10.000 регистрованих пољопривредних газдинстава у протеклих пет година остварило је право на подстицаје Министарства пољопривреде у вредности од 2,5 милијарди динара
Последња у низу конференција за новинаре организованих са циљем да се наши суграђани упознају са радом јавних предузећа и одељења градске управе у протеклих десет година, одржана је прошлог уторка. На њој су представљене активности и улагања Дирекције за пољопривреду града Шапца од њеног оснивања 2006. године до данас.
Од постојећих 12.360 пољопривредних домаћинстава, на територији града Шапца регистовано је 9.975 газдинстава. По речима градоначелника Шапца Милоша Милошевића, овај податак доста говори о потенцијалу за развој агроиндустрије и свих индустријских грана који користе пољопривредне производе као сировинску базу.
- Дирекција за пољопривреду је осмишљена као сервис Градске управе који помаже пољопривредним произвођачима и удружењима да што лакше остваре право на средства из донација (ИРД), подстицаја Министарства пољопривреде као и програма подршке пољопривреди од стране локалне самоуправе. Од оснивања до данас, око 10.000 регистрованих газдинстава у 51 сеоској месној заједници, остварило је и остварује различите врсте подстицаја Министарства пољопривреде, чија укупна вредност премашује 2,5 милијарди динара ““ истакао је градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Уз посредовање Дирекције и мреже месних канцеларија, пољопривредници овог краја могли су на бржи и лакши начин да заврше бројне административне послове, добију корисна обавештења и упутства.
-Дирекција има за циљ да нашим произвођачима обезбеди могућност да што лакше дођу до средстава из предприступних фондова. У претходним годинама нашим пољопривредницима је из донација прошло преко 400.000 долара, преко одређених пројеката у свињарству, повртарству ““ истакао је директор шабачке дирекције за пољопривреду Предраг Срдановић.
-У сарадњи са ИРД у унапређење свињарства на територији Шапца уложено је 205.402 долара (учешће ИРД 73.442 долара, а остало је обезбедила локална самоуправа). За побољшање повртарства издвојено је 47.916 долара (ИРД 24.300 долара, остало локална самоуправа), 131.611 долара (ИРД 87.741 долар, остатак локална самоуправа) опредељено је за унапређење производње здравог, чистог и свежег млека, истиче Срдановић и поручује пољопривредницима да ће им ова установа отворити врата за коришћење европских фондова намењених пољопривреди.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa