Инфо

29. март 2012.29. мар 2012.
АМБАСАДОР ХРВАТСКЕ У ШАПЦУ

САРАДЊА НА ОБОСТРАНУ КОРИСТ

“ У Шабац сам дошао са циљем, не да водим неку “велику политику“, јер од тога смо сви по мало уморни, већ да разговарамо како да на обострану корист успоставимо што бољу сарадњу на свим пољима. Подаци које сам овом приликом сазнао су импресивни: од броја образованих људи до привредних потенцијала Града“, изјавио је амбасадор Републике Хрватске Жељко Купрешак
Прошлог петка у Шапцу је боравио амбасадор Републике Хрватске Жељко Купрешак. Циљ посете био је сагледавање могућности интензивирања сарадње хрватских и шабачких компанија. Осим двадесет предузећа из Хрватске која већ послују у Србији, скупу у Градској кући, су присуствовали представници Вуковарско-сремске жупаније, као и делегација шабачких привредника.
-Ово је изузетна прилика да се Шабац са својим потенцијалима представи привредницима из Хрватске. Односно, да презентујемо све оно што смо протекле деценије урадили како би створили што повољнији амбијент за привлачење страних инвеститора, укажемо на могућност са којима могу да располажу они који би да уложе свој капитал у изградњу привредно производних објеката у Шапцу. Са друге стране, интерес Републике Хрватске је да кроз овакве контакте обнови стару или успостави нову сарадњу. Корист од привредне сарадње имали би сви наши грађани, јер оживљавање привредних активности значи више радних места, повећање зарада, истакао је овом приликом градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Амбасадор Републике Хрватске Жељко Купрешак, изнео је податак да Хрватска са уложених 500 милиона евра још увек није у првих десет инвестиционих српских партнера, што по његовим речима доста говори о потенцијалима Србије. Када је реч о Шапцу, Купрешак оцењује да је ово регија са изузетним развојним могућностима. Простор на којем хрватске фирме могу да рачунају на стабилне партнере са којима ће заједно наступати на европском тржишту.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa