Инфо

21. септембар 2023.21. сеп 2023.
Скупљено 71 јединица крви
ЦРВЕНИ КРСТ ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ, АВРШЕНА ЛЕТЊА КАМПАЊА

Скупљено 71 јединица крви

После Владимираца и Прова завршна акција летње кампање добровољних давалаца крви као да је богом дана да се уприличи у манастиру Каона. Била је то прилика да се покаже хуманост у богоугодном дану узвишеног даровања течности живота. У стандардном добром одзиву давалаца крв је дао и старешина манастира архимандрит Филимон:

- Као што је литургија народно дело и давање крви је у том раму а сарадња са Општином Владимирци је на заједничко задовољство, зборио је архимандрит древног здања. Општину Владимирци је представљала начелница управе Славица Мирковић која је само потврдила задовољство општине сарадњом са манастиром Каона.

Акцији се одазвало 28 хуманих а крв дало њих 24 што укупни број у летњој кампањи достиже 71 добровољног даваоца, као допринос Општине Владимирци апелу Института за трансфузију крви Србије да се првазиђе несташица свих крвних група. Црвени крст општине побринуо се да у прелепом крајолику све буде незаборавно и да се сваки давалац крви максимално испоштује. Био је то дан који ће сигурно многи памтити а и хуманошћу урамити у књигу давања крви која је увек отворена.
С.К.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa