Инфо

29. март 2012.29. мар 2012.
ПОТПИСАН СПОРАЗУМ У ШАПЦУ

КОРАК КА ЛАКШЕМ ПОСЛОВАЊУ

Министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Србије Душан Петровић и министар пољопривреде, трговине шумарства и водопривреде Републике Српске Мирослав Милановић, прошлог петка у Шапцу потписали Споразум о техничкој сарадњи у ветеринарској и фитосанитарној области, безбедности хране и хране за животиње
Након Македоније и Црне Горе, Споразум о техничкој сарадњи у ветеринарској и фитосанитарној области потписан је прошлог петка у Шапцу и са Владом Републике Српске. Овај документ, по речима Министра пољопривреде Републике Србије Душана Петровића, од изузетног је значаја пре свега за пословање малих и средњих предузећа. Наиме, признавањем налаза акредитованих лабораторија из Републике Србије и Републике Српске, на територији обе земље, предузетницима је доста поједностављена процедура, али истовремено остварена и огромна уштеда у времену и новцу за привреде обе државе.
Да је реч о документу који није само од великог значаја за Владе две земље, већ и саме привреднике потврдио је и министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Српске Мирослав Милановић. Он је овом приликом подсетио да је правни основ за потписивање Споразума Уговор о паралелним и специјалним односима Републике Србије и Републике Српске из 2006. године.
-Ово је за нас јако битан Споразум. Корак који чинимо у обостраном интересу. Документ би требао да поједностави процедуре и олакша размену робе и пословања, што је у заједничком интересу не само наших Влада, већ и пољопривредних произвођача, односно свих оних који се налазе у ланцу промета робом, истакао је министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Српске Мирослав Милановић.
По потписивању Споразума министри Душан Петровић и Мирослав Милановић, обишли су Управу за аграрана плаћања и Ветеринарски институт “Шабац“.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa