Инфо

21. септембар 2023.21. сеп 2023.
Активност у корист здравља
ПАК Чивија: Дан пешачења

Активност у корист здравља

Планинарски савез Србије, на републичком нивоу, у сарадњи са планинарским друштвима на нивоу локалних самоуправа организује манифестацију “Дан пешачења” која ће у Шапцу бити приређена на подручју Летњиковца. Слоган овогодишње манифестације је “Корак ближе здрављу”.

-Старт је на Летњиковцу у суботу, 23. септембра, у 10 часова. Сви заинтересовани ће прећи стазу дугу четири километра. Дан пешаћења ће бити организован у свим већим градовима. Циљ је пронаћи адекватно и најближе окружење за све, како би симболично људе подсетили колико је важно, због њих, да свакодневно шетају, те се Летњиковац издвојио као добра локација - рекао је Слободан Станковић, председник ПАК Чивија.

Како су нагласили у “Чивији”, стаза је на почетку серпентинска са благим спуштањем кроз борову шуму. Круг затвара краћи успон поред храма Свете Тројице. Дужина стазе је четири километра.

Едукативни опроштај од септембра
У Засавици Планинарско - алпинистички клуб “Чивија” организује сусрет младих планинара Србије, за предшколце и ученике нижих разреда осмолетки. За њих су организоване две пешачке туре кроз Резерват.

Учеснике очекује едукативно предавања које приређује биолог Миша Станковић на тему флоре и фауне Засавице, као и историјско предавање о боју на Засавици. Не остаје све на пешачењу и предавањима, већ су припремљени и други садржаји.

Најновији број

7. децембар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa