Инфо

5. април 2012.5. апр 2012.

ОДГОВОРНОСТ ОБЕСНОГ ПОЛИТИЧАРА

Никада до сада, од постојања Ловачког удружења “Селимир Селе Јевтић“, а ово удружење постоји више од једног века, није било потребе да се сазива ванредна Скупштина.
С обзиром на чињеницу да је мандат досадашњем председнику Драгану Томићу, као и свим осталим члановима Скупштине и Управног одбора истекао 15.03.2012, а да избори за нови сазив нису спроведени у складу са Статутом ловачког удружења, више од половине новоизабраних делегата скупштине је тражило и заказало ванредну Скупштину за 01. април 2012. године у 11 часова у просторијама Ловачког удружења.
Али врата Ловачког удружења су била закључана, па је 26 делегата и остали присутни чланови удружења са неверицом гледало у катанац на капији. Срамота је што нико, мислећи ту пре свих на досадашњег председника Томића и управника ловишта Гератовића, није дошао да макар објасни зашто избори нису спроведени.
Састанак је ипак одржан, где су делегати и остали присутни ловци констатовали да је обавештење које је Томић доставио делегатима и председницима ловних секција, благо речено неозбиљно.
У обавештењу каже да скупштина није одржана јер се нису стекли услови, те да секција Шеварице није одржала састанак и изабрала делегате као и да секције Јеленча и Оридски басен нису доставиле записнике са састанака.
То свакако нису објективни разлози, јер је Скупштина могла бити одржана, због чињенице да је 36 делегата већ било познато. Због 4 делегата не сазивати Скупштину је мора се признати неодговорно.
На овом састанку је донета одлука да се досадашњем председнику Драгану Томићу упути допис, да ће новоизабрани делегати испоштовати и члан 17 Статута који се позива.
Крајњи рок за одржавање ванредне Скупштине Ловачког удружења је 26.04.2012. и да Скупштина може пуноважно да ради и одлучује када јој присуствује више од половине укупног броја чланова, и да због поштовања статута од стране три секције нема основа да се Скупштина не одржи у најкраћем могућем року.
Закључено је да ће се уколико и ова одлука не буде поштована, пред надлежним органима покренути питање одговорности Драгана Томића за злоупотребу службеног положаја.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa