Инфо

5. април 2012.5. апр 2012.
ДИРЕКЦИЈА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ И СЕЛО ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

ДОБРА ВЕЗА МИНИСТАРСТВА И СЕЉАКА

Преко 700.000 литара регресираног дизел горива за потребе сетве. Увек на услузи пољопривредницима. Укупно 5.112 регистрованих газдинстава
Основана је општинском одлуком, пре шест година. Њен основни циљ је успостављање чвршћих веза Министарства пољопривреде и пољопривредника. Дирекција за пољопривреду и село општине Богатић, о којој је реч за сада успешно остварује своју мисију.
- Увек смо на услузи пољопривредницима, као својеврсна веза између њих и надлежног министарства. Поред тумачења бројних уредби које министарство доноси, ми смо ту и да конкретно помогнемо. Помажемо нашим пољопривредницима код попуњавања бројних образаца и друге папирологије коју они морају испунити код остварења разних погодности које доноси министарство. Најновија је Уредба о регресираном дизел гориву за коју смо добили и обрадили око 3.000 захтева, а то је у преводу преко 700.000 литара дизел и еуро дизел горива, каже директор Дирекције за пољопривреду и село општине Богатић Дејан Јоцковић.
Његов сарадник Душан Ерић, референт у истој Дирекцији истиче да је веома важно што је у овим случајевима укинута обавеза плаћеног пензионог и инвалидског осигурања, а право на коришћење повластица Министарства имају само регистрована газдинства. Таквих је у општини Богатић, укупно 5.112.
О својеврсном повећању интереса за акције Министарства говоре бројни подаци. Само у прошлој години Дирекцији за пољопривреду и село општине Богатић поднето је 748 захтева за субвенције, а већ текуће 3.000.
- Поделили смо око 405 тона азотног ђубрива у замену за пшеницу. А изузетно су корисне и прихватљиве све уредбе о субвенционисању по килограму предатих пољопривредних производа, додаје Јоцковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa