Инфо

5. април 2012.5. апр 2012.
ЗА „ГЛАС ПОДРИЊА“ ГОВОРИ ДР БРАНКО ВУЈКОВИЋ

БИЋЕМО ЈОШ БОЉИ

Акредитација болнице, информатизација, адаптација и реконструкција појединих одељења, набавка опреме и унапређење знања запослених кроз едукацију и усавршавање обележили су протеклих годину дана у раду болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац
На којим пословима сте у протеклих годину дана били највише ангажовани и на који начин се то одразило на квалитет услуге коју пружате?
- Сви послови на којима су ангажовани запослени у шабачкој болници имају само један циљ ““ да на прави начин одговоримо на потребе наших пацијената, пружимо им безбедну, квалитетну и рационалну здравствену заштиту. Текст или адреса интернет стране коју пресловљавате. Менаџмент наше болнице, предвођен директорком др Зором Николић, уз подршку запослених, у протеклом периоду учинио је заиста много како бисмо услове у којима лечимо наше суграђане учини још бољим, а своју услугу још квалитетнијом. Урадили смо реконструкцију и адаптацију Службе ургентног пријема. Овде су знатно побољшани услови рада и квалитет услуге, побољшана брзина збрињавања ургентних стања, а унапређена је и комуникација са Службом хитне медицинске помоћи Дома здравља Шабац, што доприноси да су наши пацијенти још адекватније збринути, а њихова безбедност повећана, укључујући њихову хоспитализацију у нашој или некој од установа терцијарне здравствене заштите. Адаптирали смо и простор у ком су сада смештене дечје специјалистичке амбуланте, за чије опремање нам је потребно још средстава, па су донације, попут оних које смо већ добили добродошле. Од Компаније „Хемофарм АД“ добили смо донацију у вредности од 13,5 милиона динара за адаптацију Интерног одељења. Велику помоћ у обезбеђењу ове донације имали смо од градоначелника Шапца Милоша Милошевића. Ово је и први заједнички пројекат града и болнице, а ускоро очекујемо и завршетак радова и званично отварање одељења на ком су сада створени много бољи услови за рад и лечење. Уложили смо максимум напора и успели да и за време ових обимних радова на адаптацији Интерног одељења обезбедимо несметан рад и све услове за пружање потребне здравствене заштите. У прошлој години урадили смо осам пројеката којима смо аплицирали за средства ресорног Министарства, између осталог и за решење проблема у служби дијализе, односно обезбеђење адекватних услова за лечење тешких болесника. Очекивали смо да овај проблем буде решен у прошлој години, али, због кашњења ребаланса буџета, није било неопходних средстава, па се надамо да ће дијализни центар са 30 дијализних места, који ће нашим пацијентима омогућити квалитет услуге као у Европи, бити урађен у овој години. У протеклој години имплементирали смо и информациони систем у рад запослених у нашој болници. Овај систем умногоме олакшава и квалитетнијом чини комуникацију између служби у нашој болници, а очекујемо да се у овој години повежемо и са свим осталим здравственим установама.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa