Инфо

5. април 2012.5. апр 2012.
ВЕЧЕ СТРАНИХ ЈЕЗИКА У ИЗВОЂЕЊУ УЧЕНИКА ОШ „ЈЕВРЕМ ОБРЕНОВИЋ“

ДУХ МЕЛОДИЈЕ И ЧАРОБНА РЕЧ

Људи су одувек покушавали да изразе своја осећања и своје биће кроз музику. Човек је најпре научио да пева, а потом и да говори. Због тога су први језици звучали као песме. У прошлости је музика била једно од основних средстава комуникације међу људима које им је такође помагало да лакше уживају у тешком животу.
Легенда каже да су сви људи на почетку говорили исти језик. Имали су исте речи и певали исте песме. Данас постоји мноштво језика, а музика, осим што је инспирација и покретач најлепших осећања , управо служи да споји и уједини све те народе који говоре хиљадама различитих језика, а сваки звук и мелодија у њиховим срцима одзвањају универзалним тоновима и чине их јединственим у различитостима.
У покушају да пренесу ујединињујући дух мелодије и чаробну реч језика, наставници и ученици Основне школе „Јеврем Обреновић“ поводом обележавања Јевремових дана уприличили су манифестацију под називом „Музика спаја људе“.
„Ученици наше школе имају јединствену прилику да поред знања стеченог у школским клупама исто примене и у пракси, кроз саме представе. Заинтересованост ученика за учешћем у представама је више него велика. Ученици су свесни потребе за учењем страних језика и желе да и сами провере како њихово знање изгледа у пракси. На овај начин не само да обављају самоевалуацију, него развијају и такмичарски дух који им помаже да буду још бољи.“, наводи Томислав Митровић, руководилац стручног већа за стране језике.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa