Инфо

5. април 2012.5. апр 2012.
ГАЛЕРИЈА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ШАБАЦ

ИНСПИРАТИВНА КРЕАТИВНОСТ

На светски Дан особа са аутизмом, у понедељак 2. априла, отворена продајна изложба радова деце са посебним потребама Дневног боравка „Сунцокрет“. Учешће узели и ученици ОШ „Свети Сава“. Подршка Економско-трговинске школе хуманитарном представом „Паметно заглупљивање“. Свестрана подршка Града Шапца
Све нас спаја способност да у различитостима остављамо исти траг...“. Тај траг обојен личним печатом оставила су деца и омладина Дневног боравка „Сунцокрети“ у понедељак својим изложбеним радовима у галерији Културног центра. Већ четири године њихово ствралаштво осваја срца Шапчана чија је подршка неопходна у њиховом настојању да искажу своје радне, социјалне, емотивне и креативне потенцијале.
- Ми нисмо специјално спремали ову изложбу. Сви ови изложени радови једноставно су продукт свакодневног рада са нашим корисницима. То је део окупационо радно васпитних активности које ми спроводимо у боравку сваког дана. Међутим, ипак смо ми њима нагласили да се одржава једна изложба и да ми сада спремамо те радове. Били су сви јако срећни због тога. Сви су се трудили да њихов рад буде најлепши. Када су они срећни ми смо јако задовољни тако да смо сви заједно уживали и са великом љубављу и срећом спремили ову изложбу ““ рекла је Вукица Нинковић, дипломирани дефектолог и координатор рада Дневног боравка „Сунцокрет“.
Од првог марта ове године Дневни боравак „Сунцокрет“ функционише као посебна организациона јединица Центра за социјални рад Шабац у оквиру Службе за обезбеђивање и развој локалних услуга.
- Дневни боравак преселиће се крајем овога месеца у нов објекат, популарно назван Кућа добре воље. За сада ћемо га преселити у један привремени простор који је комплетно опремљен и то до јесени док се не напуни цео објекат. То је објекат који има 180 просторија за четрдесет стационираних и тридесет корисника дневног боравка. Испуњени су сви светски нормативи. Није га лако ставити у функцију али приводимо и тај посао крају ““ рекла је Бранка Давидовић, директорка Центра за социјални рад.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa