Инфо

5. април 2012.5. апр 2012.
СРЕДЊА ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА

УЛАГАЊЕ ЗНАЊА У БУДУЋНОСТ

Уређивањем окружења бројних градских институција, полазници смера техничар хортикултуре на најбољи начин одрађивали стручну праксу. Интензивно реновирање школских објеката и економије у току. Почела предуписна промоција школе ““ за 21. и 22. април заказана акција“Отворена врата“, у оквиру које ће потенциални ученици у овој образовној установи добити одговоре на сва питања и недоумице
На шабачком Хиподрому, ученици Средње пољопривредне школе, недавно су засадили 100.000 ружа. До Дана планете Земље, 22. априла, цветну декорацију добиће и кружни ток на Камичку. Као и у случају других јавних површина, за чије су уређење надлежни ангажовали будуће стручњаке који образовање стичу у шабачкој Пољопривредној школи, саднице су потекле из расадника ове образовне установе.
- У оквиру стручне праксе, наши ученици су недавно оплеменили простор градског Хиподрома са 100.000 ружа. Ускоро ћемо уредити двориште “Фармације“, Ветеринарског специјалистичког института, док нам је Град поверио сређивање кружног тока на Камичку за Дан планете Земље. У плану нам је да посетимо и “Дом Десанке Максимовић“ у Богоштици, где су пре годину дана наши техничари хортикултуре били задужени за просторно уређење, и заменимо саднице које се нису примиле. Током целе године, сређујемо школско двориште. Тренутно формирамо расадник зимзелених стабала, док за украшавање наведених површина користимо расаду из сопственог расадника који тренутно броји 7.000 садница ““ каже директор Средње пољопривредне школе Предраг Савић.
Када је реч о хортикултури, пред Комисијом Европске Уније се тренутно налази пројекат о прекограничној сарадњи са школом из Славонског брода. Он подразумева израду савремено опремљеног пластеника на школској економији, површине 600 квм.
- За сада смо, упркос великој конкуренцији, на првом месту. Пројекат, који смо предали са школом из Славонског брода, је наишао само на позитивне коментаре, тако да са разлогом очекујемо да крајем априла добијемо и званично саопштење да је изабран за реализацију. То, конкретно за школу значи, монтирање најсавременијег пластеника површине 600 квм, објашњава Савић, и наводи да ово није једини пројекат којим њихова Школа подстиче развој међународне сарадње. Наиме, већ дугогодишња повезаност са Холанђанима, која је у претходном периоду резултирала организацијом неколико стручних семинара и различитим донацијама, у догледно време биће појачана разменом ученика.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa