Инфо

3. мај 2012.3. мај 2012.
ОШ „ЖИКИЦА ЈОВАНОВИЋ ШПАНАЦ“ У БЕЛОЈ ЦРКВИ

КУЛТУРНО ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР

Након делимичног или потпуног реновирања објеката у којима се обавља настава, акценат активности у ОШ „Жикица Јовановић Шпанац“ стављен на културно оживљавање краја. Одлична сарадња са бројним уметничким друштвима из Лознице, Осечине и Шапца. Међу ученицима најактуелнији фолклор, глума и одбојка. Значајни резултати остварени на математичким такмичењима, проверама знања из биологије, у домену саобраћаја
Матична школа у Белој Цркви под своје окриље окупља шест четвороразредних и једно осморазредно издвојено одељење. Укупно 352 ученика. О њима се стара 59 запослених, од чега 35 просветних радника, а остатак чини ненаставно особље. У сваку од посебних јединица, које се налазе: у Завлаци, Врбићу, Ставама, Мојковићу, Цветуљи, Горњим и Доњим Брезовицима протеклих година доста је уложено. Односно, у циљу стварања што бољих услова за наставу, објекти су делимично или у потпуности реконструисани. Школска управа је посебно поносна на чињеницу, да је у тим издвојеним одељењима уградњом уређаја за пречишћавање ученицима обезбеђена здрава пијаћа вода.
- Можемо рећи да су сви школски објекти сада у задовољавајућем стању, док смо овог пролећа посебно ангажовани на изради мокрих чворова по издвојеним одељењима. Овом приликом бих посебно похвалио мештане МЗ Горње Брезовице који су на сопствену иницијативу приступили решењу питања мокрог чвора и санацији нереновираног дела зграде. Захваљујући помоћи града Београда неразвијеним деловима Србије обезбеђена су средства за завршетак радова на школском објекту у Врбићу. За реконструкцију ове зграде, поред новца које нам је обезбедило ресорно министарство и општина Крупањ, имали смо многобројне донације, од којих је најзначајнија помоћ Владана Влајковића, бившег ученика ове школе ““објашњава директор ОШ „Жикица Јовановић Шпанац“ из Беле Цркве Зоран Алексић, и додаје да су тренутно у току радови у оквиру објеката у Цветуљи, Ставама и Мојковићу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa