Инфо

3. мај 2012.3. мај 2012.
КЊИЖЕВНИ МАТИНЕ ЗА ДЕЦУ

МАЛИ ЉУБИТЕЉИ ПОЕЗИЈЕ

Београдска издавачка кућа „Креативни центар“ и Библиотека шабачка прошлог петка, 27. априла, организовали дружење са Дејаном Алексићем, дечјим писцем
Шабачки предшколци и основци прошлог петка имали су прилику да се друже са Дејаном Алексићем, писцем чије песме радо читају и изводе на рецитаторским такмичењима. Наследник Душка Радовића у свом једночасовном дружењу са децом, на непосредан и духовит начин, забавио је малишане који су на свако његово питање имали спреман одговор.
„Фелеричне песме“, „Песма са говорном маном“, „Мали огласи“, „Наши преци човеци“ и многе друге показале су не само забавну, већ и поучну страну. Деца су уз смех и раздраганост препознавала и исправљала правописне и граматичке грешке. За крај нису изостала ни питања упућена Дејану Алексићу који је на њих радо одговарао.
Анастасја Савић из ОШ „Ната Јеличић“, Никола Степановић, Растко Алексић, Ивана Тодоровић, Урош Кокановић, Ненад Ћетковић, Кристина Исаиловић, Наталија Нешковић из ОШ „Николај Велимировић“, Љубица Аћимовић, Владислав Станковић, Лена Вујовић, Катарина Срдановић, Невена Глишић, Андреа Суботић из ОШ „Вук Караџић“ и њихови другари сложили су се да је писац био веома занимљив и духовит. Он је, како сами кажу, пронашао много различитих путева да их забави.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa