Инфо

3. мај 2012.3. мај 2012.
ИСТОРИЈСКА ОДЛУКА О КАНДИДАТУРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА

ЧИВИЈАШ - ТРИНАЕСТИ КАНДИДАТ

Куд сви Турци ту и ћелави Мујо - каже народна изрека. А то на нашем алегорично-сатиричном језику значи да сам и ја, као расни Чивијаш, донео историјску одлуку да се кандидујем за председника земље Србије. Истина бићу тринаести, јер већ има дванаест кандидата. А то је по метафизичким схватањима баксузан број. А ја баш овом броју придајем значај јер у земљи има много баксуза који ће свој глас поверити баксузном броју 13
Као што сваки председнички кандидат има своје реалне а још више иреалне изборне адуте, тако и ја, као чивијашки кандидат, рачунам на следеће добитне адуте:
Прво. Рачунам на уједињене чивијаше широм Републике. Пре свега на Чивијаше осам подринских општина (Шабац, Лозница, Богатић, Владимирци, Коцељево, Крупањ, Мали Зворник и Љубовија). Ту су и Ваљевци са својим подвалама, па Ужичани као чувене Ере, Крушевљани са надимком Чарапани и сви хумористи, карикатуристи, сатиричари, епиграмисти, афористичари, шаљивџије, зезатори, подвалаџије, преваранти и шеретици.
Друго. У обећањима нећу бити шкрт као садашњи кандидати већ ћу обећати брда и долине и да Савом потече мед и млеко као што је обећао на својој инаугурацији први председник Чивијашке републике др Миле Станковић.
Ратарима ће се створити услови за три жетве годишње, краве да теле и по три телета а овце да ојагње по четири-пет јагњади. Зато ћу им обезбедити безкаматни и неповратни кредит. Да би се створила та средства за министра финансија поставићу Млађана Динкића јер је он најстручнији за фиктивно стварање финансија.
Трећи адут је Чивијашка традиција која је дуга више од двеста година. Кад су могли без страха да изваде чивију из фијакера у коме је седео краљ, биће способни да чивијашком памећу и добронамерном духовитошћу извуку чивије хиљадама гласача и обезбеде да већ у првом кругу избора имају свог председника.
Четврти адут. Чивијашка република има дужу традицију него неке странке које су се испилеле пре годину-две дана. Уједињени регони Србије још немају Уставом створене регионе а назвали су се странком. Напредњаци су се тек пре три године отцепили од Шешељевих радикала. Па и Двери немају дугу традицију. А Чивијашка Република траје више од четири деценије, а чивијашка нација још много дуже.
Зато драги и много вољени бирачи, ако желите најпрогресивнију земљу, бољи живот, ако желите посао (одмах), веће плате и пензије а мање мита и корупције, не размишљајте много већ своје грађанско, демократско и бирачко право поверите председничком кандидату са чивијашким педигреом. Нећете се преварити јер што обећам у изборној кампањи, све ће бити испуњено и то одмах (што рекао један од страначких лидера).
Уколико моја кандидатура не стигне до одређеног законског термина, ја ћу пријавити чивијашку странку са посланичким кандидатима за сваку чивијашку општину. Уверен сам да ће ова моја странка прећи цензус од 5% и да ћу у Скупштини имати неколико посланичких места. С обзиром на године старости, бићу председавајући Конститутивне скупштине првог заседања, јер сам старији и од Мићуновића и Кркобабића и мог земљака Захарија Трнавчевића.
Све су ово убедљиви аргументи да свој глас поверите Чивијашком кандидату, иако је на баксузном тринаестом броју.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa