Инфо

3. мај 2012.3. мај 2012.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: МЕДИЦИНСКА СЕЛА

ДЕБРЦУ И ЈАЛОВИКУ ЗДРАВЉЕМ У ПОХОДЕ

Акција која је трајала пар месеци протекле суботе и недеље, завршила је свој први део по речима организатора. Наиме, локална самоуправа и Дом здравља Владимирци, намеравају после изузетног одзива грађана наставити акцију пошто је помоћ такорећи на кућном прагу неопходна.
- Ми ћемо са своје стране учинити све да се ово настави, јер гужве су сведок да се повукао прави потез. Села Каона, Прово, Дебрц и Јаловик те варошица на почетку само су путоказ у посао изузетно квалитетно урађен. Довожени су теренским возилима невољници и, од кућа, да би се учинио максималан прилаз онима којима је помоћ напотребнија, говорио је задовољан у Дебрцу председник општине Владица Марковић.
У Дому здравља поносни на учињено, децидирано тврде, да ће се убрзо наставити посетом најудаљенијим селима и тако редом.
- Без услова да имају оверене књижице уз најквалитетније колеге из Шапца, који су у области неурологије, кардиологије и ендокринологије, били мета огромног броја оних којима је помоћ потребна, потом лабораторија и одлазак до кућа најугроженијих, потез је који се може назвати само пун погодак. Биће то пракса у то нека нико не сумња, задовољан је и директор ове установе Александар Мирковић а, помоћник доктор Ковиљка Перић Самарџија додаје.
- Има наравно сваки терен болесних, али одзив говори да се долазак на терен може сматрати великим кораком, јер пацијенти не морају да се малтретирају путовањем по упуте и, остало, већ добијају помоћ такорећи на кућном прагу. Брига за грађане наше општине је показана на делу и, на то смо поносни, говорила је задовољна и докторка.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa