Инфо

3. мај 2012.3. мај 2012.
ЕДУКАТИВНА ЧЕСМА НА ЛЕТЊИКОВЦУ

ТРОДИМЕНЗИОНАЛНА УЧИОНИЦА

Двориште Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању прошле суботе постало богатије за још једно наставно учило. Реч је о чесми која на једноставан и свима приступачан начин објашњава законе физике
По речима идејног творца, проф. др Мирјане Поповић Божић, пројекат Подстицајна околина за активно учење природних наука се развија већ скоро целу деценију. За његову реализацију задужен је тим научника сачињен од универзитетских и средњошколских професора.
Шабац је један од првих градова у Србији где је почела практична примена овог програма, осмишљеног са идејом да се простор око образовних установа и објеката културе обогати училима који демонстрирају природне појаве. С тим у вези, у дворишту Регионалног центра за професионално усавршавање на Летњиковцу, поред популарног “Динга“, почела је са радом и едукативна фонтана.
- Град Шабац је међу првим заједницама која је почела практичну реализацију овог пројекта у оквиру рада Центра за стручно усавршавање. Ово је по нама идеално место да се инсталирају овакви уређаји. Поред глобуса, поставили смо и фонтану која на крајње једноставан начин објашњава основне законе механике, динамике и законе описане математичким формулама ““ рекла је професорка Божић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa