Инфо

3. мај 2012.3. мај 2012.
НОВИ ПРИВРЕДНИ ПОДУХВАТИ

ФАБРИКА АКУМУЛАТОРА У ШАПЦУ

Концерн „Фармаком МБ“ запослиће у овој години око 1.000 радника. У плану је покретање рудника и отварање нове фабрике акумулатора у Шапцу. У току је набавка најсавременије опреме за извлачење руде, а потом ће уследити запошљавање
Инвестиције, запошљавање и ангажовање домаћих ресусрса пословна је стратегија Концерна „Фармаком МБ“. Тај план, како истичу, оствариће пократањем рудника купљених у протеклом периоду, али и отварањем нове фабрике акумулатора у Шапцу.
- Ове године Концерн „Фармаком МБ“ планира да пусти неколико рудника у функцију али да изгради потпуно нову фабрику у којој ће се производити акумулатори. Што се тиче рудника, ове године пустићемо у рад рудник „Сува руда ““ Рашка“, затим рудни комплекс између Лознице и Љубовије, као и Рајићеву Гору на Копаонику ““ каже Мирослав Богићевић, генерални директор Концерна „Фармаком МБ“.
Да је коришћење сопствених сировина, њихова прерада у земљи и извоз успешна стратегија, потврђено је више пута додељивањем признања за пословну политику и развојну визију Концерну „Фармаком МБ“. Домаћи ресусрси биће искоришћени на плану покретања рудника који годинама стоје запуштени.
- Што се тиче рудника “Сува руда ““ Рашка“ план је да ту запослимо око 300 људи. У рудном комплексу иза Лознице упослићемо преко 100 људи, а у Рајићевој Гори између 200 и 250. У новој фабрици акумулатора коју планирамо да градимо у Шапцу ангажоваћемо између 300 и 400 радника. Укупно, у овој години план је да се отвори око 1.000 радних места. Ми не доводимо у питање нове инвестиције и запошљавање, већ смо сигурни да ћемо то урадити до краја године ““ каже Богићевић.
Да је ово шанса за младе, потврђује и технолог Невена Кљајић, која је од недавно члан Тима за заштиту животне средне у Концерну „Фармаком МБ“
- Срећна сам што ми је пружена прилика да се запослим у оваквој компанији, радим, напредујем и учествујем у њеном расту и развоју. Очекујем да сектор екологије крене у експанзију, будући да је реч о друштвено одговорној фирми која води рачуна о човеку у сваком смислу. Лепо је бити део тима који запошљава преко 3.000 људи ““ каже Невена Кљајић.
У току је набавка опреме за отврање нове фабрике акумулатора у Шпацу као и најсавременијих машина за рудна налазишта која су у власништву Фармакома.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa