Инфо

3. мај 2012.3. мај 2012.
ПРЕДВИЂЕНА САНАЦИЈА ЗГРАДА У БЕНСКОЈ БАРИ

ЗНАТНА УШТЕДА ЕНЕРГИЈЕ

У Градској управи Града Шапца прошлог понедељка представљена Студија анализе примене мера енергетске ефикасности у циљу уштеде енергије грејања у стамбеним зградама у насељу Бенска Бара
Ефекти који се очекују применом мера енергетске ефикасности су: нижи трошкови грађана, већи комфор становања, уштеда енергије, смањење емисије штетних гасова и загађења животне средине, повећање капацитета топлификационих система што би омогућило прикључење нових корисника без додатних улагања и смањење буџетских трошкова за енергетске потребе јавних објеката.
Како је објаснио градоначелник Шапца Милош Милошевић, израда Студије наручена је како би се послу приступило на стратешки начин и да би сви показатељи били познати. Други важан мотив је чињеница да постојање пројекта пружа шансу да у његовом финансирању учествују надлежна министарства али и европски фондови, што је, имајући у виду низак стандард грађана, више него добродошло.
- Планирамо да у наредне четири године комплетно реконструишемо Бенску Бару, највеће и најстарије стамбено насеље у граду. Грађани би плаћали знатно ниже рачуне за грејање, а важан је и естетски моменат. Град већ финансира ове активности власника станова са 50 одсто трошкова, а преосталу половину преузимају власници кроз кредитирање њиховог дела трошкова. Станари у солитерима на Тргу ђачког батаљона и у Нушићевој улици врло су задовољни обављеним послом и постигнутим ефектима, истакао је градоначелник Шапца.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa