Инфо

10. мај 2012.10. мај 2012.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

АПСУРДНОСТ ЖИВОТА

После четири године одсуства са репертоара, у понедељак, 7. маја, на Великој сцени одиграна је култна представа „Ћелава певачица“ Ежена Јонеска, а у режији Никите Миливојевића
Својевремено је Ежен Јонеско, утемељивач театра апсурда, изјавио да је „све доживљено у Позоришту...“. Поред хумора и исмевања баналних ситуација, шабачка публика у понедељак осетила је усамљеност и безначајност људске егзистенције.
Господин Смит (Зоран Карајић) и госпођа Смит (Деана Костић) започели су једно у низу једноличних вечери испуњених штрикањем и покушајем читања новина. У ишчекивању гостију, који касне на вечеру, госпођа Смит иритира својим чаврљањем мужа коме не само да она смета већ и кукавица која непрекидно искаче из зидног сата. Једно звоно, служавка Мери (Драгана Радојевић) и долазак господина Мартина (Иван Томашевић) и госпође Мартин (Анета Томашевић) најавиће низ комично фарсичних и сатиричних ситуација. Изгрђени од стране служавке што касне на вечеру бивају остављени сами. Желећи да своју свакодневицу испуне примамљивом започињу игру у којој глуме два странца који су се случајно срели. Каламбури, клишеи и фразе добијају свој врхунац доласком ватрогасног капетана (Љубиша Баровић).

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa