Инфо

10. мај 2012.10. мај 2012.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

ИГРА КОЈА ЖИВОТ ЗНАЧИ

Прошле суботе, 5. маја, одржан концерт Основне балетске школе Шабац. Гости, Балетски студио „Ивана“ из Вршца, представили се разноврсним програмом
Четири године рада су за њима. Од Балетског студија за игру Културног центра Шабац прерасли су у Основну балетску школу. На Великој сцени Шабачког позоришта прошле суботе представили су се, као домаћини, добро познатим кореографијама „Бумбари“ и „Шумске виле“ које су увек изазивале експлозију одушевљења. Ове школске године започели су и са радом на балетској представи „Петар Пан“. Присутни су по први пут видели један делић онога што их очекује наредне године. Свој наступ шабачке балерине завршиле су извођењем првонаграђене кореографије „Сестрице“ на прошлогодишњем међународном фестивалу у Прагу.
Повод, како је нагласио проф. Љубиша Николић, у суштини је што већи број концерата и наступа на захтев и жељу деце. Сарадња са другим балетским студијима доноси један вид културне размене.
- Ми имамо дугу сарадњу не само са Балетским студијем „Ивана“ већ и са другима које ћемо позивати. Долазиће они код нас, а ми ћемо одлазити код њих. На тај начин и деца ће добити нове мотиве за учење када је у питању ова наша прелепа уметност ““ рекао је Љубиша Николић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa