Инфо

10. мај 2012.10. мај 2012.
ТРИ ВЕКА ОД РОЂЕЊА ВЕЛИКОГ МИСЛИОЦА

УМЕТНОСТ У СКЛАДУ СА ПРИРОДОМ

Садњом стабала бора, букве и храста у двориштима Библиотеке, Гимназије и Градске куће, прошлог петка почело обележавање 300 година од рођења Жана Жака Русоа
Пре две године, на препоруку Амбасаде Француске, Шабац је постао једини град ван Европске уније који је придружен пројекту обележавања три века од рођења великог француског мислиоца на чијим се идејама темељи модерно друштво. Носилац програма на нивоу Града постао је том приликом шабачки Народни музеј, док је симболично, почетак прославе јубилеја, отпочео прошлог петка садњом стабала бора, букве и храста у двориштима Библиотеке, Гимназије и Дуњића куће. Овом чину, поред директора установа културе, представника шабачке градске управе, присуствовали су и гости из амбасаде Републике Француске у Београду.
- Садња дрвећа које је стигло из парка Жана Жака Русоа обележила је почетак обележавања 300 година од рођења утемељивача модерног друштва. Мислиоца који је између осталог познат по својој идеји да уметност не треба да буде негација природе, тако да не чуди податак да је управо екологија изабрана да буде централна тема пројекта - рекла је овом приликом заменица градоначелника Шапца Јасминка Ристивојевић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa